Υλικά:

  • 2/3 φλ. κινόα
  • 1 1/3 φλ. νερό
  • 1/3 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλ. οργανικό, ανάλατο, λιωμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 φλ. κακάο σε σκόνη
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλ. αλάτι

Οδηγίες:

  1. Μαγειρέψτε την κινόα, όπως ορίζουν οι οδηγίες της και αφήστε την να κρυώσει.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς.
  3. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ τα υγρά υλικά: γάλα, αυγά και βανίλια.
  5. Προσθέστε την μαγειρεμένη κινόα και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ομοιογενή.
  6. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατέψτε με το χέρι τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  7. Μετά, ρίξτε το πρώτο μείγμα στο μπωλ και ανακατέψτε καλά με το χέρι.
  8. Τέλος, απλώστε τη ζύμη στο ταψί, σε δόσεις της επιλογής σας και ψήστε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά (δοκιμάστε το κόλπο της οδοντογλυφίδας).
  9. Μετά το ψήσιμο, αφήστε να κρυώσουν καλά προτού σερβίρετε.

Τα brownies μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο, σε καλά σφραγισμένο τάπερ. Η δοσολογία αναλογεί σε 8 με 16 μερίδες, ανάλογα με τα μεγέθη.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!