Συστατικά

  • ½ φλ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 ώριμα αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και φλούδα
  • 3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γλ. καφέ
  • 2 κ.γλ. βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο, για γαρνίρισμα
  • 1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας
  • ¼ φλ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. κακάο

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει.
  3. Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ το αβοκάντο, τη ζάχαρη καρύδας, τον καφέ και τη βανίλια μέχρι να γίνει λείο τελείως το μείγμα.
  4. Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και να ενωθεί το μείγμα.
  5. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  6. Προσθέστε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι. Αναμείξτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μετά, ρίξτε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα.
  7. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά, ίσα μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν cake. Αφήστε να κρυώσει.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και τη μαύρη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι λεία. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το κακάο και μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα brownies και απλώστε το καλά. Πασπαλίστε με οποιοδήποτε topping θέλετε.

Βάλτε τα brownies στο ψυγείο και αφήστε τα να παγώσουν για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Κόψτε σε λωρίδες και φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό μέρος ή στο ψυγείο.

Lifeme
Healthy is the new Sexy!