Υλικά για 3 άτομα

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κονσέρβες των 175 γραμμ. τόνου σε νερό
  • ½ κούπα αλεύρι από φαγόπυρο ή κρουτόν ελεύθερης γλουτένης
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κούπα κόκκινα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. βιολογικό πελτέ ντομάτας
  • ½ κούπα μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Με ένα πιρούνι λιώνετε τις γλυκοπατάτες και μετά προσθέτετε τον τόνο, τη ντομάτα, το αλεύρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό,  τα αυγά, την πιπεριά, τη σκόνη σκόρδου, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι.

Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε, ανακατεύοντας, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια πλάθετε ένα ένα τα μπιφτεκάκια.

Τα ψήνετε σε αντικολητικό τηγάνι με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να σχηματίσουν μία χρυσή κρούστα.

Σερβίρετε με σαλάτα από μαρούλι, κουκουνάρι και λιαστή ντομάτα ή με αχνιστό ρύζι μπασμάτι.

Tips

Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με φρέσκο τόνο αλλά και ο τόνος στην κονσέρβα διατηρεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.

Μια κονσέρβα τόνου δεν περιέχει συντηρητικά επειδή η συντήρησή του οφείλεται στην κονσερβοποίηση και στο αλάτι, που είναι φυσικό συντηρητικό. Στις κονσέρβες με λάδι, προστατεύεται από αυτό επειδή το καλύπτει πλήρως εμποδίζοντας τον αέρα να προκαλέσει την οξείδωση του ψαριού.

Πηγή: notanordinarymum.gr

Lifeme

Healthy is the new Sexy!