Αρκετά συχνά αγοράζεις κάποιο άρωμα το οποίο στην πορεία έρχεται να σε προδώσει… Δεν φταίει όμως αυτό. Κάθε άρωμα έχει τη προσωπικότητά του, τις νότες του και τη γοητεία του. Πιθανά εσύ δεν διάλεξες αυτό που ήθελες ή δεν το προστάτεψες όπως του αρμόζει.

Τι να κάνεις:

-Να φοράς άρωμα κάθε μέρα ανεξάρτητα εάν πηγαίνεις στη δουλειά ή απλά βόλτα. Μην το φυλάς για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

-Να θυμάσαι ότι η χημική ισορροπία στην επιδερμίδα σου σε ορισμένες συνθήκες μπορεί να αλλάξει και να επηρεάσει το άρωμά σου. πχ. Όταν έχει υπερβολική ζέστη ή όταν βρίσκεσαι σε δίαιτα θα παρατηρήσεις ότι αλλάζει και η απόδοση που έχει το άρωμα στο δέρμα σου. Οπότε παρατήρησε την ένταση που θέλεις να έχει το άρωμα επάνω σου.

-Επέλεξε προσεκτικά. Δοκίμασε αρκετές φορές το άρωμα που θα αγοράσεις και όχι σε ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Δοκίμασε το δύο ή τρεις φορές πάντα μόνο του χωρίς να έχεις ψεκάσει στο ίδιο χέρι και άλλα αρώματα.

-Κέρδισε τα καλύτερα από αυτό ψεκάζοντας σε σημεία του σώματος που αισθάνεσαι τους παλμούς σου όπως πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό, στο εσωτερικό μέρος των αγκώνων πίσω από τα γόνατα. Ψέκασε όπως σωστά έλεγαν οι γιαγιάδες μας και στο γύρω του φορέματος που φοράς.

-Να προσέχεις το άρωμά σου. Να θυμάσαι ότι διατηρείται περισσότερο χρόνο εάν φυλάς το μπουκάλι σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος και να καθαρίζεις το στόμιο κάθε φορά που το χρησιμοποιείς. Εγώ προστατεύω πάντα τα αρώματά μου μέσα στο κουτί της συσκευασίας τους και δεν τα αφήνω ποτέ στο μπάνιο που το περιβάλλον γενικότερα είναι υγρό.

 

Τι να μην κάνεις:

-Μην ανακατεύεις διάφορες μυρωδιές. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το άρωμά σου να πλένεσαι με ουδέτερο σαπούνι, και να χρησιμοποιείς άοσμο αποσμητικό ή κρέμα σώματος.

-Να μην έρχεσαι..δεύτερη. Ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει τέλεια στη καλύτερη σου φίλη αλλά όχι πάνω σου. Γι’ αυτό να το δοκιμάζεις πάντα εσύ και να μην το αγοράζεις επειδή «πηγαίνει» όμορφα στη κολλητή σου.

-Μην φοράς το άρωμα του φίλου σου. Πολλές γυναίκες αρέσκονται στα ανδρικά αρώματα ωστόσο δεν είναι ούτε σέξι ούτε θηλυκό να μυρίζεις σαν κι αυτόν ή το φίλο του, πόσω μάλλον τον προϊστάμενο του.

-Μην ψεκάζεις άρωμα ή κολόνια πάνω σε μεταξωτά ή λεπτεπίλεπτα υφάσματα είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν λεκέδες.

-Μην ενθουσιαστείς από την αρχική μυρωδιά και προχωρήσεις αμέσως σε αγορά. Ένας μικρός γύρος στο κατάστημα θα σου δώσει το κατάλληλο χρόνο ώστε το άρωμα να κορυφωθεί. Έτσι θα ελέγξεις εάν πράγματι είναι αυτό που θέλεις.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!