Το νερό έχει 12 με 15 φορές περισσότερη αντίσταση από τον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας προπόνηση μέσα στην πισίνα μπορεί να κάψεις μέχρι και 3,5 φορές περισσότερες θερμίδες από ό,τι αν την έκανες έξω από αυτήν. Τι περιμένεις λοιπόν; Φύλαξε αυτό το άρθρο στα αγαπημένα σου και την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε πισίνα δοκίμασε αυτή την προπόνηση.

Κάνε Ζέσταμα

Κάνε προσομοίωση τρεξίματος όσο πιο γρήγορα μπορείς μέσα στο νερό για τουλάχιστον 6 λεπτά και στη συνέχεια ολοκλήρωσε 3 σετ από τις ασκήσεις που ακολουθούν κάνοντας 15 δευτερόλεπτα παύση ανάμεσα από κάθε σετ.

Άλματα

Τι θα Γυμνάσεις: Μηρούς και γλουτούς

Πάρε θέση με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από την έκταση των ώμων σου. Κάνε κάθισμα αρκετά χαμηλά, ώστε οι ώμοι σου είναι κάτω από το νερό. Κάνε άλμα προς τα πάνω ενώνοντας τα πόδια σου. Επίστρεψε στην αρχική θέση με ανοιχτά πόδια. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνετε 15 με 20.

Κάμψεις Χεριών

Τι θα γυμνάσεις: Δικέφαλους και τρικέφαλους

Πάρε θέση με τα πόδια σου ελαφρά γυρισμένα προς τα έξω και αρκετά ανοιχτά ώστε οι ώμοι σου να είναι σχεδόν βυθισμένοι στο νερό. Τοποθέτησε τα χέρια σου στο στήθος με τα δάχτυλα να ενώνονται. Από αυτή τη θέση τέντωσε τα χέρια σου στα πλάγια (σαν να ανοίγεις μια πόρτα) μέχρι να έρθουν παράλληλα με το έδαφος. Ξανακλείσε τα χέρια. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 20.

Βυθίσεις

Τι θα Γυμνάσεις: Στήθος, κορμό, τρικέφαλους και ώμους

Ακούμπα με τις παλάμες σου στην άκρη τις πισίνας. Τώρα, σήκωσε το σώμα σου όσο πιο ψηλά μπορείς τεντώνοντας τα χέρια σου. Στη συνέχεια, χαμήλωσε το σώμα σου πάλι μέσα στο νερό μέχρι οι αγκώνες σου να κάνουν γωνία 90ο . Επανάλαβε 15 φορές.

Κάμψεις Ποδιών

Τι θα Γυμνάσεις: Γάμπες

Πάρε θέση με τα πόδια ενωμένα και κρατήσου από την άκρη της πισίνας για ισορροπία. Τώρα, λυγίζοντας το αριστερό γόνατο, προσπάθησε να αγγίξεις με τη φτέρνα το γλουτό σου. Χαμήλωσε ξανά το πόδι σου και επανάλαβε με το δεξί. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 20.

Ψαλιδάκια

Τι θα Γυμνάσεις: Μηρούς και κοιλιακούς

Κάτσε με την πλάτη σου στον τοίχο της πισίνας για να στηρίζεσαι. Σήκωσε τα πόδια σου έτσι ώστε να είναι παράλληλα προς το έδαφος και στη συνέχεια άνοιξέ τα όσο πιο πολύ μπορείς. Σφίξε το εσωτερικό των μηρών και ένωσε τα ξανά, φέρνοντας το αριστερό πόδι πάνω από το δεξί. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε αλλάζοντας πόδια. Κάνε 25 επαναλήψεις.