Ό,τι διατροφή και να κάνεις, δεν θα καταφέρεις να σχηματίσεις κοιλιακούς, αν δεν αλλάξεις την προπόνησή σου. Ο personal trainer Βαγγέλης Πολυμερόπουλος σού εξηγεί ακριβώς ποιες ασκήσεις πρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμά σου για να δεις γρήγορα αποτελέσματα. «Ο καλύτερος τρόπος να κάψεις λίπος από την κοιλιά σου είναι να συνδυάσεις ασκήσεις υψηλής έντασης με ασκήσεις κοιλιακών. Εκτέλεσε τις παρακάτω ασκήσεις με τη σειρά που σου δίνονται σε κυκλική μορφή», συμβουλεύει ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος.

  1. Αιωρήσεις με Kettlebell ή Αλτήρα

Λύγισε τους γοφούς σου και κράτα ένα kettlebell με τα δύο χέρια μπροστά σου. Τώρα έλα λίγο πίσω και μετέφερε το kettlebell ανάμεσα από τα πόδια σου. Πίεσε τους γλουτούς σου, φέρε τους γοφούς σου προς τα μπρος με δύναμη και φέρε το kettlebell στο ύψος των ώμων. Κάνε την αντίστροφη κίνηση φέρνοντας το kettlebell ξανά ανάμεσα στα πόδια σου. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε για 40 δευτερόλεπτα.

  1. Ροκανίσματα

Έλα σε θέση κοιλιακών με τα πόδια λυγισμένα, τα πέλματα στο πάτωμα και τα χέρια πίσω από το κεφάλι σου. Με μία κίνηση (και όχι πολλή δύναμη) σήκωσε τον κορμό ώστε να ξεκολλήσουν οι ωμοπλάτες σου από το έδαφος. Έλα στην αρχική θέση. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 30 επαναλήψεις.

  1. Burpees

Στάσου όρθιος και λύγισε τα πόδια μέχρι τα χέρια σου να ακουμπήσουν στο έδαφος. Με μία κίνηση σπρώξε εκρηκτικά τα πόδια σου προς τα πίσω και έλα σε θέση κάμψεων. Κάνε την αντίστροφη κίνηση μέχρι να έρθεις στην αρχική θέση. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε για 40’’.

  1. Κοιλιακοί V

Ξάπλωσε στο πάτωμα ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα στην ευθεία του σώματος. Στη συνέχεια, ανέβασε ταυτόχρονα τον κορμό και τα πόδια σου για να σχηματίσεις το σχήμα V. Επίστρεψε στην αρχική θέση. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 15 επαναλήψεις.

  1. Προβολές με Αλτήρα

Σε όρθια στάση πιάσε έναν αλτήρα με τα δύο χέρια (ο αλτήρας να είναι κάθετος προς το σώμα σου) στο ύψος του στήθους. Στη συνέχεια κάνε προβολή με το αριστερό πόδι μπροστά και χαμήλωσε το σώμα σου όσο περισσότερο μπορείς. Μείνε εκεί για 5 δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην αρχική θέση. Αυτό είναι μία επανάληψη. Κάνε 10 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

  1. Ψαλιδάκια

Ξάπλωσε ανάσκελα με τεντωμένο σώμα και τα χέρια σου στα πλάγια. Στη συνέχεια, ανασηκώνοντας τις φτέρνες σου κάνε εναλλάξ κινήσεις «ψαλιδιού». Κάνε 30 επαναλήψεις.

  1. Άλματα με Σκοινάκι

Στάσου όρθιος με λίγο λυγισμένα γόνατα και ξεκίνα να περιστρέφεις το σκοινάκι, πηδώντας με τεντωμένα γόνατα όταν βρίσκεται από κάτω σου. Συνέχισε για ένα λεπτό.