Η λέξη «Ashwagandha» είναι σανσκριτική και σημαίνει “το αιθέριο έλαιο του επιβήτορα”. Αυτή η ρίζα και τα μούρα της έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην ιατρική της Αγιουρβέδας και μόλις πρόσφατα οι δυτικοί και ανατολικοί επιστήμονες έχουν κάνει πολλαπλές δοκιμές και μελέτες που καταδεικνύουν την υγιεινή δύναμη αυτού του βοτάνου. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για τη νέα υπερτροφή που θα ταράξει τα νερά και σίγουρα θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από αυτά που έχει να προσφέρει…

Άγχος και στρες
Η Ashwagandha πιστεύεται ότι διαθέτει ιδιότητες κατά του στρες. Παραδοσιακά, έχει χορηγηθεί για να προκαλέσει μια καταπραϋντική και ηρεμιστική επίδραση σε ένα άτομο. Το ενεργό συστατικό που είναι υπεύθυνο για αυτή τη δραστηριότητα είναι ακόμα άγνωστο, αλλά σε επικυρωμένες δοκιμές, η Ashwagandha έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης έως και 26%. Αυτό είναι τεράστιο! Μετά από μόλις 5 ημέρες χρήσης, τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια με τα φάρμακα συνταγογράφησης ανακούφισης άγχους, ΧΩΡΙΣ τις παρενέργειες!

 

Καλύτερος ύπνος
Περισσότερο από το 30% του κόσμου πάσχει από αϋπνία. Η Ashwagandha αποδεικνύεται ότι προσφέρει αναζωογόνηση και ηρεμία στο σώμα. Οι ιδιότητες του βοτάνου υποστηρίζουν τον υγιή ύπνο με την αναγέννηση του σώματος και την αντιμετώπιση της εξάντλησης που σχετίζεται με το άγχος. Λαμβάνεται πριν από τον ύπνο, μια μεσαίου μεγέθους δοσολογία Ashwagandha και ο ύπνος θα έρθει φυσικά και γρήγορα. Το ηρεμιστικό αποτέλεσμα του Ashwagandha δεν έχει κάποιες επιπτώσεις την επόμενη ημέρα, όπως πολλές φαρμακευτικές λύσεις ύπνου κάνουν.

 

Υποστήριξη θυρεοειδούς
Η Ashwagandha έχει βρεθεί ότι αυξάνει επιλεκτικά την παραγωγή της ορμόνης Τ4 και ταυτόχρονα μειώνει τη βλάβη των κυττάρων που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Ενώ αυτό είναι ιδιαίτερα επωφελές για τον υποθυρεοειδισμό (υπολειτουργικός θυρεοειδής), μπορεί να έχει ρυθμιστική επίδραση στον υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστικός θυρεοειδής).

 

Αύξηση της μάζας και της δύναμης των μυών
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η μυϊκή δύναμη και η άλιπη σωματική μάζα αυξάνεται και το ποσοστό λίπους μειώνεται με την κατανάλωσή της. Επιπλέον, η λήψη αυτού του βοτάνου μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου
Πρόσφατα αποδεικτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι η ashwagandha έχει τη δυνατότητα να αναστέλλει τα καρκινικά κύτταρα. Το εκχύλισμα Ashwagandha διαταράσσει την ικανότητα αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων – ένα βασικό βήμα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Διαθέτει επίσης αντιγονικές ιδιότητες που εμποδίζουν τον καρκίνο να σχηματίζει νέα αιμοφόρα αγγεία για να υποστηρίξει την αχαλίνωτη ανάπτυξη του. Επίσης εξομαλύνει τις ανοσοκατασταλτικές επιδράσεις της χημειοθεραπείας.

 

Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου
Με 4 δισεκατομμύρια κιλά τοξινών που απορρίπτονται κάθε χρόνο στο περιβάλλον, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε υγιείς τις φυσικές οδούς αποτοξίνωσης. Καθώς οι τοξίνες του περιβάλλοντος είναι λιποδιαλυτές, πολλές από αυτές βρήκαν τον τρόπο τους να φτάνουν στον εγκέφαλο όπου δημιουργούν συμφόρηση. Μελέτες έδειξαν ότι η ashwagandha ενισχύει μια πρωτεΐνη στο συκώτι που βοηθά στην εξάλειψη αυτών των καταθέσεων από τον εγκέφαλο.

 

Σεξουαλική αναζωογόνηση και δημιουργικότητα
Η ρίζα Ashwagandha είναι γνωστό ότι ενεργοποιεί και θρέφει τη λίμπιντο ή τη δύναμη ζωής μέσα. Είναι αυτή η δύναμη ζωής που χρησιμοποιούμε για την τόνωση των δημιουργικών μας χυμών, καθώς και για την προ-δημιουργία. Είναι ένας πολύ γνωστός βοηθός του σπέρματος και βοηθά στην αντιμετώπιση τόσο της ανικανότητας όσο και της στειρότητας. Ενισχύει το κεντρικό νευρικό σύστημα και έχει ισχυρές ενέργειες κατά του στρες. Αυτό το ισχυρό βότανο ταυτόχρονα αποτοξινώνει όξινες αποφράξεις που μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματική κυκλοφορία αυτών των βιταμινών και ανόργανων ουσιών που τρέφουν τα αναπαραγωγικά όργανα και τη λίμπιντο.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!