Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και ίσως να ανησυχείς ότι δεν σου μένει αρκετός χρόνος για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Ο fitness expert Βαγγέλης Πολυμερόπουλος έφτιαξε για σένα ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης των κοιλιακών μυών και καύσης λίπους που δεν βασίζεται στα κλασσικά ροκανίσματα. Κάνε κλικ εδώ για να το δοκιμάσεις το ταχύρυθμο πρόγραμμα, 8 εβδομάδων, προπόνησης για τους κοιλιακούς σου.

Burpee
Στάσου όρθια με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι οι παλάμες να ακουμπάνε στο έδαφος στο άνοιγμα των ώμων. Σπρώξε τα πόδια σου προς τα πίσω σε θέση κάμψεων, κάνε μια κάμψη και γρήγορα αντίστρεψε την κίνηση και μόλις βρεθείς σε όρθια θέση κάνε ένα άλμα επιτόπου. Αυτό είναι μία επανάληψη. Κάνε 10 με 15.

Γέφυρα με Κωπηλατική
Έλα σε θέση γέφυρας στηρίζοντας το βάρος του σώματός σου στους αγκώνες και μπροστά σου μια τροχαλία. Πιάσε τη με το χέρι τεντωμένο και τράβα τη έτσι ώστε ο αγκώνας σου να έρθει στα πλευρά. Αυτό είναι μια επανάληψη. Κάνε 2 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε χέρι.

Ροκανίσματα σε Ιατρική Μπάλα
Ξάπλωσε με την πλάτη σου σε μια ιατρική μπάλα. Με τα χέρια σου τεντωμένα πάνω από το κεφάλι σου, σήκωσε την πλάτη σου από την ιατρική μπάλα και τείνε προς το ταβάνι. Αυτό είναι μία επανάληψη. Κάνε 2 σετ των 10 με 15 επαναλήψεων.

Άρσεις με Kettlebell στο Πάτωμα
Βάλε ένα στρώμα στο πάτωμα και ξάπλωσε ανάσκελα. Σε αυτή τη θέση πιάσε πάνω από το στήθος με τα χέρια ένα kettlebell. Τώρα, λύγισε τα γόνατά σου και ανέβασέ τα στον αέρα. Στη συνέχεια, επέκτεινε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι σου. Μείνε σε αυτή τη θέση όσο μπορείς και επίστρεψε στην αρχική. Κάνε 2 σετ των 10 με 15 επαναλήψεων.

Γενικές Οδηγίες: Διάλεξε τόσο βάρος κιλών ώστε να μπορείς με άνεση να ολοκληρώσεις τις επαναλήψεις του παραπάνω προγράμματος, χωρίς να χαλάς την στάση του σώματός σου. Εκτέλεσε το παραπάνω πρόγραμμα τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα με μία μέρα ξεκούρασης ανάμεσα σε δύο διαδοχικές προπονήσεις. Αν κάποια μέρα δεν μπορέσεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα των ασκήσεών σου, μόνο για την επόμενη προπόνηση μείωσε κατά 10% τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνεις. Μετά το πέρασμα των 8 εβδομάδων μπορείς να διατηρήσεις την παραπάνω προπόνηση δύο φορές στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου σαν μέθοδο συντήρησης των κοιλιακών σου.