Ψάχνεις τρόπους για να απαλλαγείς γρήγορα από τη δυσκοιλιότητα; Δεν είσαι μόνος, καθώς η δυσκοιλιότητα είναι μια από τις πιο κοινές παθήσεις στον δυτικό κόσμο. Η δυσκοιλιότητα είναι συχνότερη στις γυναίκες, ωστόσο οι άνδρες πάσχουν επίσης από δυσκοιλιότητα.

Τι είναι ακριβώς όμως;
Καθώς τα τρόφιμα μετακινούνται μέσω του πεπτικού συστήματος, είναι υγροποιημένα έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Αλλά το νερό είναι επίσης πολύτιμο και πρέπει να ξαναγεμίζεται. Ωστόσο, το πεπτικό σύστημα που δεν μπορεί να διασπάσει όλα τα τρόφιμα, δημιουργεί περιττώματα. Η δυσκοιλιότητα υφίσταται από τη στιγμή που οι μύες που λειτουργούν για να σπρώξουν το κόπρανο μέσω του παχέος εντέρου δεν εκτελούν σωστά τις τεχνικές, με αποτέλεσμα ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου που θα κάνουν τα περιττώματα σκληρά, ξηρά και δύσκολα να περάσουν.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η δυσκοιλιότητα είναι μια ομπρέλα που καλύπτει δύο διαφορετικούς τύπους: οργανικό και λειτουργικό. Είναι καλή ιδέα να είσαι εξοικειωμένος και με τους δύο.

Η οργανική δυσκοιλιότητα είναι το αποτέλεσμα διαφόρων φυσικών ανωμαλιών ή χρόνιων ασθενειών. Η βιολογική δυσκοιλιότητα είναι λιγότερο συχνή και οι πάσχοντες της είναι πιθανό να πρέπει να επισκεφθούν έναν γιατρό γι ‘αυτό.

Λειτουργική δυσκοιλιότητα προκαλείται από κακή διατροφή, ανεπαρκή πρόσληψη νερού ή υψηλή πίεση. Η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να προκληθεί από το πρωκτικό σεξ.

Το internet είναι γεμάτο με ποικίλες θεραπείες, γι ‘αυτό και εμείς συνοψίσαμε τις αποτελεσματικότερες. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό που μπορεί να λειτουργήσει για κάποιον μπορεί να μην λειτουργήσει για εσένα. Δοκίμασε μια ποικιλία λύσεων μέχρι να ανακαλύψεις ποια λειτουργεί σε εσένα. Όλα τα θεραπευτικά μέτρα φυσικής δομής που βρίσκονται σε αυτόν τον κατάλογο είναι αποτελεσματικά και καλά για τη γενική υγεία.

Ισχυρά καθαρτικά βότανα
Ορισμένα φυτικά καθαρτικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν πάσχεις από έντονη δυσκοιλιότητα. Ορισμένα από αυτά τα ισχυρά βοτανικά καθαρτικά περιλαμβάνουν το ιπποφαές, και την aloe.

Λειτουργούν ερεθίζοντας τα νεύρα στο τοίχωμα του κόλου, τα οποία στη συνέχεια θα τονώνουν την κίνηση του εντέρου για να ανακουφίσουν τη δυσκοιλιότητα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σοβαρή δυσκοιλιότητα επειδή ο ερεθισμός που προκαλούν μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός.

Όπως και με την υπερβολική χρήση καθαρτικών φαρμάκων, τα ισχυρά υπακτικά φυτικά μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση επίσης επειδή και τα δύο μπορεί να περιέχουν τα ίδια συστατικά.

Μέτρια έως ήπια καθαρτικά βότανα
Τα μέτρια και ήπια βοτανικά καθαρτικά είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας. Η ωφέλεια τους προέρχεται απευθείας από την πηγή χωρίς επεξεργασία ή χημικές ουσίες. Ορισμένα από αυτά τα ήπια και μέτρια βοτανικά καθαρτικά περιλαμβάνουν μαύρους σπόρους, λιναρόσπορος, οργανικές σκελίδες σκόρδου και γαρίφαλο.

Είναι καλύτερα να δημιουργήσεις ένα μείγμα αυτών των βοτανικών φαρμάκων. Ο συνδυασμός τους θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τη δυσκοιλιότητα πολύ πιο γρήγορα.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και κάποια άλλα τρόφιμα που πιθανότατα έχεις σπίτι σου αλλά και συνήθειες και μπορούν να σε βοηθήσουν να αισθανθείς ελαφρύτερος.

Καφές: Αυτό δεν λειτουργεί πάντα για όλους, αλλά σε μερικούς, κάνει το πεπτικό σύστημα να κινείται.

Άσκηση: Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποφέρει από δυσκοιλιότητα έχουν πει ότι η άσκηση βοηθά με τη δυσκοιλιότητα. Η μετακίνηση του σώματος πιθανώς διεγείρει επίσης την κίνηση των εσωτερικών μυών.

Μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα για το στομάχι εξουδετερώνοντας το οξύ στο στομάχι. Ενθαρρύνει επίσης την απελευθέρωση αερίου από το στομάχι που θα προσφέρει κάποια άμεση ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα τέταρτο φλιτζάνι ζεστό νερό και να το πιείς. Η μαγειρική σόδα είναι υψηλή σε νάτριο, οπότε να γνωρίζεις αυτό εάν ακολουθείς δίαιτα χαμηλού νατρίου.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!