Τα τελευταία χρόνια, το σεξ έχει πλέον «αποποινικοποιηθεί» και δεν αντιμετωπίζεται ως ταμπού. Πολλά πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα έχουν καταρριφθεί, ενώ έχουν ενταχθεί αρκετές νέες έννοιες. Το Lifeme βρήκε δέκα γνωστούς μύθους που ήρθε η ώρα να απομυθοποιηθούν!

  1. Το σεξ στις νεαρές ηλικίες είναι καλύτερο

Σίγουρα οι νέοι άνθρωποι έχουν το πλεονέκτημα του πιο γρήγορου, έντονου και ίσως αθλητικού σεξ. Παρόλα αυτά, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας δηλώνουν πως το σεξ σ’ αυτήν την ηλικία είναι πιο ικανοποιητικό και συναισθηματικά ανταποδοτικό από ποτέ. Δεν έχουν σημασία μόνο οι γρήγοροι οργασμοί, αλλά η αισθησιακότητα, η δημιουργικότητα, και η συναισθηματική σύνδεση.

  1. Τα προφυλακτικά μειώνουν την απόλαυση

Το προφυλακτικό μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική απόλαυση και για τους δύο – αν επιλεγεί σωστά. Σε σχετική έρευνα, βρέθηκε ότι το 68% των ανδρών διαλέγουν λάθος μέγεθος και σχήμα προφυλακτικού, ενώ όταν βρήκαν το κατάλληλο, τα επίπεδα της σεξουαλικής τους απόλαυσης εκτοξεύτηκαν.

  1. Η πράξη καθ’ αυτή μπορεί να φέρει μια γυναίκα σε οργασμό

Το 75% των γυναικών δεν φτάνει σε οργασμό όταν η σεξουαλική πράξη περιορίζεται μόνο στη συνουσία (χρειάζεται άμεσο κλειτοριδικό ερεθισμό). Στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι επιθυμούν να συγχρονίσουν την κορύφωση της διέγερσης, ίσως θα πρέπει να ερεθιστεί η κλειτορίδα με τη βοήθεια των δαχτύλων ή ακόμα και με ένα σεξουαλικού βοήθημα.

  1. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ

Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Οι γυναίκες μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ μόνο όταν υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ή όταν η σχέση τους αντιμετωπίζει προβλήματα ή ακόμα και αν οι απαιτήσεις από την εργασία και την ανατροφή των παιδιών είναι υψηλές. Σε γενικές γραμμές όμως, μια ικανοποιημένη γυναίκα συχνά αναζητά την σεξουαλική επαφή.

  1. Ο άνδρας πρέπει να έχει στύση για να το απολαμβάνει

Αυτό δεν είναι απαραίτητο σε όλα τα στάδια, όπως π.χ. τα προκαταρτικά. Η διέγερση μιας γυναίκας είναι ιδιαίτερα απολαυστική (όταν δεν υπάρχουν ανησυχίες για την επίδοση). Πολλές γυναίκες απολαμβάνουν τα προκαταρτικά περισσότερο από τη συνουσία και μάλιστα, η ευχαρίστηση είναι μεγαλύτερη όταν το προκαταρτικό παιχνίδι δεν αποτελεί απλώς μια στρατηγική για να φτάσει το ζευγάρι στη συνουσία γρήγορα.

  1. Το μέγεθος και η απόλαυση είναι ανάλογα

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θεωρείται. Αυτό που έχει σημασία είναι η συμβατότητα των μεγεθών: ένα μεγάλο πέος και ένας μικρός κόλπος (ή το αντίστροφο) δεν είναι ιδανικός συνδυασμός. Επίσης, σημασία έχει να γνωρίζει ένας άνδρας να χρησιμοποιεί το πέος του για να προσφέρει στη σύντροφό του απόλαυση και όχι πόνο.

  1. Όσο περνάει ο καιρός, το σεξ βελτιώνεται

Ο μεγαλύτερος εχθρός του σεξ είναι η ρουτίνα. Κάθε ζευγάρι φτάνει σε ένα σημείο που πρέπει να εξισορροπήσει την οικειότητα με τον ερωτισμό. Η ανάπτυξη οικειότητας μπορεί να αναπτύξει αντιερωτικό συναίσθημα μεταξύ των συντρόφων, με αποτέλεσμα η σχέση να χάσει τον αισθησιακό της χαρακτήρα.

  1. Αν η γυναίκα δεν έχει πολλαπλούς οργασμούς, δεν το απολαμβάνει

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για το πότε ο άντρας ή η γυναίκα απολαμβάνει το σεξ. Απεναντίας, οι συγκεκριμένοι στόχοι μπορεί να χειροτερεύσουν τις αποδόσεις. Το κλειδί βρίσκεται στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο φτάνει ο καθένας σε οργασμό, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό και για τον άλλο.

  1. Όλοι οι άνδρες μπορούν να μάθουν να ελέγχουν την εκσπερμάτισή τους

Κάποιοι εκσπερματίζουν σε μικρό χρονικό διάστημα, κάποιοι σε μεγαλύτερο. Ο χρόνος μέχρι την εκσπερμάτιση ίσως αυξηθεί, εάν ο άνδρας δεν είναι ικανοποιημένος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συζητήσει το θέμα με κάποιον ειδικό. Υπάρχουν ασκήσεις και θεραπείες που βοηθούν στην αύξηση του χρόνου μέχρι την εκσπερμάτιση. Οι προσδοκίες όμως, πρέπει να είναι ρεαλιστικές και όχι βασισμένες σε ταινίες πορνό. Θυμηθείτε πως σημασία έχει η απόλαυση και το σεξ δεν είναι αγώνας δρόμου.

  1. Αυτό που θέλει η γυναίκα είναι να φτάσει σε οργασμό

Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες θέλουν να νιώθουν επιθυμητές. Εάν αναζητούσαν μόνο την σωστή τεχνική, θα ικανοποιούνταν με ένα σεξουαλικό βοήθημα. Αυτό που θέλει είναι η παρουσία της και μόνο να προκαλεί ερωτική επιθυμία στο σύντροφό της, ο δε σύντροφος να αφήνει να φανεί αυτή η επιθυμία.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!