Λοσιόν, Botox, Υαλουρονικό, Συμπληρώματα, Λέιζερ… είναι υπέροχο να έχεις τόσα πολλά μέσα για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου, αλλά πώς ξέρεις πότε πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το καθένα; Σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι να προσθέσεις ένα (ή και περισσότερα) στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου να; Και, είναι ποτέ αργά να προσπαθήσεις να διορθώσεις κάτι;

Ακολουθούν μερικές καλές γενικές οδηγίες για το τι πρέπει να χρησιμοποιείς ανάλογα με την ηλικία σου:

Στα 20:

  • ΠΟΤΕ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσεις να φοράς αντηλιακό στο πρόσωπό, το λαιμό, το στήθος και τα χέρια κάθε πρωί. Ξεκίνα να το κάνεις αυτό από την εφηβεία σου ή στα 20, αν είναι εφικτό. Αυτά τα 30 δευτερόλεπτα που επενδύεις μία φορά το πρωί θα σώσει το δέρμα σου από πολλές παθήσεις και θα καθυστερήσει χρόνια γήρανσης.
  • Δημιούργησε (και ακολούθησε) μια βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας – ένα καλό αντιοξειδωτικό κάτω από το αντηλιακό το πρωί ακολουθούμενο από ένα καλό ενυδατικό. Τη νύχτα, χρησιμοποίησε μια κρέμα που να περιέχει βιταμίνη Α.
  • Μην προσπαθείς να διορθώσεις προβλήματα που δεν έχεις. Εάν είσαι 25 ετών και δεν έχεις καθόλου γραμμές έκφρασης και ρυτίδες, ξεκινώντας το Botox / Υαλουρονικό απλά σπαταλάς το χρόνο και τα χρήματά σου. Ξεκίνα μόνο να βλέπεις τα πρώτα σημάδια του χρόνου, και ποιος ξέρει, μπορεί να έχεις τύχη και να μην χρειαστείτε ποτέ να τα κάνεις.

 

Στα 30:
Μέχρι τη μέση της δεκαετίας του ’30, οι περισσότερες γυναίκες και άνδρες αρχίζουν να βλέπουν τις πρώτες τους ρυτίδες, λίγο το μάτι της χήνας και διάφορα σημάδια να κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτή είναι συνήθως η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις προληπτικές θεραπείες με μικρές δόσεις Botox / Υαλουρονικό 2-3 φορές το χρόνο – αλλά μόνο εάν έχεις πραγματικά κάποιο πρόβλημα.

  • Σχεδόν όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη φωτοανάπλαση που αρχίζει στα 30. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην ισχύ και τα αποτελέσματα με άλλες μεθόδους αντιγήρανσης, γι ‘αυτό θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και να απευθυνθείς σε κάποιον εξειδικευμένο. Αυτή η μέθοδος καθαρίζει μικρές καφέ κηλίδες, διασταλμένα αιμοφόρα αγγεία και παράγει λίγο κολλαγόνο που βελτιώνει την υφή του δέρματος.

 

Μετά τα 40:

  • Τα fillers μπορούν να βοηθήσουν στα πρώιμα σημάδια απώλειας όγκου (χαλάρωση), η οποία επηρεάζει τις περισσότερες γυναίκες / άνδρες μέχρι την ηλικία των 40-50 ετών. Ξεκινώντας 1 ή 2 ενέσεις με υαλουρονικό οξύ 1-2 δύο φορές το χρόνο καθυστερείς την χαλάρωση. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα για τον καθένα είναι ξεχωριστά, γι ‘αυτό θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου για ένα εξατομικευμένο σχέδιο για τη διόρθωση του υπάρχοντος προβλήματος αλλά και για τη συντήρηση.
  • Οι θεραπείες με λέιζερ είναι μια καλή επιλογή. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος σου μπορείς να ακολουθήσεις την κατάλληλη θεραπεία σε συνεργασία με το γιατρό σου.

 

Πάνω από 60:
Το δέρμα σου μπορεί να βελτιωθεί αισθητά και με ασφάλεια με τις παραπάνω τεχνολογίες. Όμως, χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, περισσότερες θεραπείες και περισσότερα έξοδα.

Γενικές συμβουλές για όλες τις ηλικίες:

  • Μην πιστεύεις όλα όσα ακούς δεξιά και αριστερά. Κάνε τη δική σου έρευνα και έχε πάντα στο μυαλό σου το δικό σου δέρμα και τις ιδιαιτερότητές του. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, οπότε αυτό που λειτουργεί για άλλους μπορεί να μην λειτουργήσει για εσένα.
  • Μην ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς περισσότερα από ένα νέο προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας κάθε φορά.
  • Θυμήσου ότι χρειάζεται συχνά 1-3 μήνες για να δεις ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ενός νέου προϊόντος περιποίησης της επιδερμίδας.
Lifeme

Healthy is the new Sexy!