Εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία του οργανισμού μας και στη συμβολή της στην πρόληψη ασθενειών, τα φύλλα της αλόης βέρα αναζωογονούν και τα μαλλιά μας, χαρίζοντάς τους προστασία, θρέψη, λάμψη και ομορφιά. Η αλόη λειτουργεί ως πραγματικό βάλσαμο για τα μαλλιά μας και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως σαμπουάν για να σωθούμε, από την εμφάνιση πιτυρίδας , μέχρι και την τριχόπτωση!

  1. Για ξηρά/λιπαρά/ταλαιπωρημένα μαλλιά

Δρα ως φυσικό μαλακτικό μέσο που αποκαθιστά την γυαλάδα και την λάμψη της τρίχας. Δεν δίνει μόνο την αίσθηση απαλότητας και στιλπνότητας στα μαλλιά μας, αλλά αυξάνει και τη δύναμη και την ευλυγισία τους. Καταπολεμά το φριζάρισμα, χωρίς να τα «φιλοδωρεί» με λιπαρότητα, όπως αρκετά προϊόντα περιποίησης μαλλιών του εμπορίου. Η αλόη βέρα αποκαθιστά τη σωστή ισορροπία, ανεξάρτητα από την κατάσταση της τρίχας και του κεφαλιού μας.

  1. Τριχόπτωση

Η αλόη βέρα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αίγυπτο ως θεραπεία για την τριχόπτωση.  Περιέχει ένζυμα που προωθούν την ανάπτυξη της τρίχας, τα πρωτεολυτικά που βοηθούν στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Η κερατόλη της αλόη βέρα διασπά το σμήγμα και εξισορροπεί το επίπεδο του pH στο τριχωτό και τα μαλλιά.

  1. Πιτυρίδα

Τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στην αλόη βέρα, συμβάλλουν στην εξάλειψη της φολιδωτής ξηρότητας, τη γνωστή μας «πιτυρίδα».  Η αλόη βέρα μειώνει την ξηρότητα και το αίσθημα φαγούρας που την συνοδεύει, ενώ προσφέρει ταυτόχρονα μια αίσθηση δροσιάς.

  1. Αλωπεκία

Η ανδρογενής αλωπεκία είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους άνδρες, αλλά και για κάποιες γυναίκες. Αυτό είναι ένα είδος τριχόπτωσης που εμφανίζεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κεφαλιού ή μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη απώλεια μαλλιών. Η αλόη αναζωογονεί τα θυλάκια, τα οποία «συγκρατούν» τις τρίχες, και δεν επιτρέπει την αραίωση των μαλλιών.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!