9 experts λύνουν το γρίφο της υγιεινής διατροφής

IMG_4017

Στο 1ο Lifeme Workshop, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, βρήκαμε απάντηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα. 9 έγκριτοι ειδικοί υγείας ήταν εκεί και μας έλυσαν όλες μας τις απορίες. Επιπρόσθετα, μας ενημέρωσαν για όλα τα hot trends και το πως μπορούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

3.000 και πλέον μικροί και μεγάλοι παρεβρέθησαν στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ από νωρίς το πρωί, όπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία wellness, να συμμετάσχουν σε πολλές και διαφορετικές Αθλητικές Δραστηριότητες.

Οι Ειδικοί Υγείας μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους μας ξενάγησαν στον κόσμο της υγιεινής διατροφής και μας έκαναν να δούμε ότι υγιεινό δεν σημαίνει και λίγο. Η υγιεινή διατροφή δεν πρέπει να είναι αλληλένδετη με τις στερήσεις και τις υπερβολές. Αντίθετα, μπορεί να είναι απολαυστική και άκρως ενδιαφέρουσα.

Ας δούμε όμως τους Ομιλητές μας πιο αναλυτικά και τι πραγματεύτηκαν

Την αρχή τον ομιλιών έκανε ο έγκριτος  Παιδοενδοκρινολόγος DIU, DU, CUU (Παιδοενδο) Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπου μας μίλησε για την παιδική παχυσαρκία και τα αίτια που την προκαλούν. Τόνισε τις συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή ενός παιδιού αλλά και μας συμβούλευσε πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.

Papadhmhtriou

Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήρε η Διατροφολόγος Κυριακή Απέργη που μας έδωσε έξυπνες συμβουλές για να αγαπήσουν τα μικρά μας τις υγιεινές τροφές. Μας έκανε να κατανοήσουμε πως όταν οι δυναμικές της οικογένειας διαμορφώνουν διατροφική παιδεία βρίσκουμε την ισορροπία χωρίς υπερβολές και ακρότητες για κάθε μικρό smart & healthy eater.

Kyriakh Apergi

Έπειτα, σειρά είχε η έγκριτη Διατροφολόγος και blogger του Foodsherlocks, Νάσια ΠασχαλέρηΜας αποκάλυψε κρυμμένα μυστικά και tips για να ακολουθούμε όταν τρώμε έξω και να κρατάμε την γραμμή μας. Παρουσίασε έναν οδηγό φτιαγμένο από ειδικούς που μας προτείνει υγιεινές αλλά και γευστικές επιλογές για φαγητό εκτός σπιτιού.

Nasia Pasxaleri

Συνεχίζοντας,  Δρ. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου , μας παρουσίασε τη σχέση του DNA με την ευεξία μας. Το DNA είναι αυτό που μας κάνει μοναδικούς. Πλέον μπορεί να μας δώσει και εξατομικευμένες οδηγίες διατροφής. Μας εξήγησε απλά πώς λειτουργεί, πότε εφαρμόζεται και από ποιους.

Valentinh Kwnstantinidou

Ο Διατροφολόγος Βασίλης Κατσίλας μας μίλησε για ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους, την αθλητική διατροφή. Παρουσίασε τα σημεία κλειδιά για την βέλτιστη απόδοση των αθλητών μέσω της τροφής και την αποκατάσταση αυτών σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και την χρόνια εμπειρία του στο υψηλότερο επιπέδου αθλητισμού, τον πρωταθλητισμό.

Basilhs Katsilas

Εν συνεχεία, ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διατροφολόγος & Υπεύθυνος ύλης του επιστημονικού site diatrofi.gr μας αποκάλυψε Μυστικά Ελέγχου της Πείνας και της Διατροφής καθώς και όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται κάθε άνθρωπος ώστε να φροντίζει το σώμα του, μέσω της ορθά επιλεγμένης διατροφής.

Evanggelos Zoumpaneas

Ο Μάνος Δημητούλης, γνωστός Διατροφολόγος αλλά και blogger του Dietstories μας υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η μαγειρική στο σπίτι. Επιπρόσθετα, ανέλυσε πως η μαγειρική στο σπίτι και ο τρόπος παρασκευής των τροφών μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσουμε το βάρος μας.

Manos Dimitroulis

Για να μαγειρεύουμε όμως υγιεινά χρειαζόμαστε τις συμβουλές της Διατροφολόφου Έφης Κολοβέρου για το πως να ψωνίζουμε σωστά. Μάθαμε να κατανοούμε τι αναγράφεται στις ετικέτες αλλά και ποιες είναι οι διάφορες ονομασίες της ζάχαρης.

Efi Koloverou

Τον κύκλο των ομιλιών μας έκλεισε με μεγάλη επιτυχία η κυρία Μαρία Ψωμά με διατροφικές συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Maria Psoma

Επομένως, υγιεινή διατροφή είναι η ισορροπημένη και όσο γίνεται μακριά από πρόσθετα και επεξεργασμένα τρόφιμα. Άλλωστε η σωστή διατροφή, όπως μας ενημέρωσαν και οι συνεργάτες μας, έχει πολλαπλά οφέλη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Ήταν όλοι οι ομιλητές υπέροχοι, το ανακαλύψατε άλλωστε και μόνοι σας. Μείνετε συντονισμένοι τώρα που γνωριστήκαμε έρχονται και άλλα μεγάλα πράγματα!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!