Το αρσενικό φύλο είναι γεμάτο μυστήριο, μιας και έχει την τάση να μην εξωτερικεύει τις σκέψεις του, να μην αποκαλύπτει τα συναισθήματα του και να δείχνει δυναμικό και άτρωτο, ειδικά σε ότι αφορά το γυναικείο φύλο. Μετά τα 30 όμως, η συμπεριφορά τους αποκτά άλλη ερμηνεία, πιο ώριμη, πιο αυθεντική και κυρίως πιο γοητευτική.

  1. Αν ενδιαφέρεται, θα το δείξει

Του στέλνεις μήνυμα και δεν απαντά. Το «μήνυμα» του είναι σαφές. Δεν ενδιαφέρεται. Σε πιο νεαρή ηλικία, θα απαντούσε με ένα σωρό τραβηγμένες δικαιολογίες, πως είναι στο νοσοκομείο, είχε χαλάσει το κινητό του, το SMS του δεν έφτασε.. Μετά τα 30 είναι σαφές. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται, θα απαντήσει αμέσως στο μήνυμα και το πιθανότερο είναι να στείλει μάλιστα και πρώτος.

  1. Έχουν μια «μαλακή» καρδιά

Ενώ στα 18 τα αγόρια είναι κάπως ξενέρωτα, κλαψιάρικα, ατίθασα, μια δεκαετία αργότερα αρχίζουν και συνειδητοποιούν πως οι γυναίκες έλκονται από τους άντρες που δείχνουν τα συναισθήματα τους. Ως εκ τούτου, εμφανίζουν στο προσκήνιο όλο και περισσότερο την τρυφερή τους πλευρά, δένονται περισσότερο σε μια σχέση και αποκτούν βαθύτερα συναισθήματα.

  1. Χρειάζονται ακριβείς «οδηγίες»

Μπορεί να δυσανασχετούν όταν ακούν για δουλειές του σπιτιού, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουν πώς και τι πρέπει να κάνουν. Δώσε τους τη λίστα για το σούπερ μάρκετ και θα φέρουν ακριβώς ότι τους ζήτησες. Οι άντρες τις περισσότερες φορές φέρνουν με ευκολία εις πέρας αυτό που πρέπει να κάνουν, αν γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Αυτό που δεν αντέχουν όμως, είναι τον επιβλητικό τόνο και το ειρωνικό ύφος. Από αντίδραση τότε κάνουν το αντίθετο ή ξενερώνουν και δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

  1. Αναζητούν την επιβεβαίωση

Είτε στο κρεβάτι, είτε στη δουλειά, ακόμα και στο φιλικό ματς ποδοσφαίρου που παίζουν με τους φίλους τους. Οι άντρες αναζητούν συνεχώς το θαυμασμό και την επιβράβευση. Ο έπαινος λειτουργεί ως κίνητρο. Τους ανεβάζει τη διάθεση, την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και έτσι προσπαθούν ακόμα περισσότερο. Κάνε του ένα κομπλιμέντο, δείξε του πως είναι σημαντικός για σένα και επαινέσου τον στην καθημερινότητα όταν κάνει κάτι σωστά. Αλλά μην το παρακάνεις…

  1. Η υπερβολή δείχνει κόμπλεξ

Ακόμα και μετά τα 30, υπάρχουν άντρες που θέλουν να δείχνουν την υπεροχή τους στους άλλους και πόσο μάλλον στις γυναίκες. Πίσω από τις σοβινιστικές πεποιθήσεις, την φαλλοκρατική συμπεριφορά τους ή την ακατάσχετη φλυαρία τους, κρύβεται μια μεγάλη ανασφάλεια. Ίσως όταν ήμασταν έφηβοι, να το βρίσκαμε «cool» ή απλά ανωριμότητα, ύστερα από μια ηλικία όμως, είναι απαράδεκτο. Όταν κάποιος υπερβάλλει στο να θίγει κάτι ή κάποιον, μάλλον προσπαθεί να αντισταθμίσει μια προσωπική του έλλειψη ή ελάττωμα.

  1. «Αγκαλίτσας»

Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση πως στους άντρες δεν αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά είναι μύθος. Οι περισσότεροι είναι πραγματικοί «αγκαλίτσες», αλλά χρειάζεται χρόνος να αποκτήσουν οικειότητα με ένα πρόσωπο και να του δείξουν τα συναισθήματα τους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι με όλους. Και σίγουρα όχι παντού. Σε δημόσιους χώρους πιθανών να μην θέλει να «σαλιαρίζει», γιατί ντρέπεται ή δεν θέλει να προκαλεί τα βλέμματα, αλλά το να σου πιάνει το χέρι ενώ περπατάτε είναι αρκετό για να σου δείξει ότι σε θέλει.

  1. Το μυστήριο παραμένει

Ε, και; Και οι γυναίκες δεν έχουν τα μυστικά τους; Δεν χρειάζεται να ξέρεις τα πάντα ή να καταλαβαίνεις τα πάντα. Κάποια πράγματα είναι δικά μας και ανεξάρτητα από το πόσο πολύ αγαπάμε κάποιον, θέλουμε να τα κρατήσουμε δικά μας. Ίσως αυτό το μυστήριο που παραμένει όσο καιρό και να γνωρίζουμε κάποιον, να είναι αυτό που μας μαγεύει…

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist