Πώς να τα βγάλετε πέρα, χωρίς να εγκαταλείψετε το ταίρι σας κατά τη διάρκεια των διακοπών;

1) Μην πάτε 2 βδομάδες διακοπές με κάποιον που βγαίνετε μόνο για λίγο χρονικό διάστημα!

Θέλετε να πάτε διακοπές μακράς διαρκείας; Εξαιρετική ιδέα. Κλείσατε το ταξίδι πολύ νωρίτερα για να εξοικονομήσετε χρήματα; Ακόμη καλύτερα. Αλλά κάνετε αυτά τα πράγματα με κάποιον που γνωρίζετε μόνο για λίγους μήνες; Ρομαντικό, μεν … επίφοβο δε. Όταν είστε έξω από το comfort zone σας και ξοδεύετε 24 ώρες την ημέρα μαζί, θα μάθετε γρήγορα κατά πόσο ταιριάζετε(ή όχι). Ορισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ή συνήθειες που εσείς ή ο φίλος σας μπορεί να κρατάτε για τον εαυτό σας μπορεί να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και υπό το άγχος ή τις πιέσεις που θα σας ασκηθούν. Η διάρκεια του ταξιδιού σας θα πρέπει να είναι ανάλογη με τη διάρκεια της σχέσης σας. Έτσι, αν είστε μαζί μόνο μερικούς μήνες, δοκιμάστε για αρχή ένα Σαββατοκύριακο. Κρατήστε το μεγάλο ταξίδι έως ότου συμπληρώσετε πάνω από ένα χρόνο και πάντα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή ή μεγάλη είναι η σχέση σας, αγοράστε ταξιδιωτική ασφάλιση. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε αυτά τα επιπλέον χρήματα στο budget του ταξιδιού σας, θα σας σώσει από δύσκολες καταστάσεις και χρήματα, αν κάτι απροσδόκητο – ας πούμε, ένας χωρισμός – αλλάξει τα σχέδιά σας.


2)  
Προσέξτε πολύ την επιλογή του προορισμού σας.  Είναι εύκολο να αποφύγετε μικροκαβγάδες για την τοποθεσία των διακοπών σας, αν διερευνήσετε το ταξίδι σας μαζί (να βρείτε ξενοδοχείο, να δείτε τι υπάρχει στη γύρω περιοχή που σας αρέσει κτλ). Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση χωρίς επιστροφή, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο έχετε ελέγξει τους ακόλουθους τέσσερις βασικούς τομείς:  Τοποθεσία: Αυτό αφορά λιγότερο για τη γεωγραφία και περισσότερο για την ατμόσφαιρα. Έχετε ονειρευτεί μια ήσυχη, ρομαντική απόδραση, αλλά προσγειώνεστε σε ένα οικογενειακό θέρετρο, γεμάτο παιδιά που φωνάζουν; Αυτό δεν θα κάνει κανέναν σας ευτυχισμένο παρά μόνο θα φέρει εντάσεις. Εάν σε κάποιον από εσάς σας αρέσει να κάθεται δίπλα στην πισίνα, αλλά ο άλλος χρειάζεται περισσότερη δράση για να περάσει καλά, βρείτε ένα μέρος που προσφέρει επιλογές και για τους δυο σας, ώστε να μείνετε και οι δύο ευχαριστημένοι.  Χαρτιά: Είστε σίγουροι ότι το διαβατήριό σας είναι ενημερωμένο και έχετε ήδη κάνει ηλεκτρονικό check in; Εκτός και αν… το ξεχάσετε! Η εμφάνιση σας στο αεροδρόμιο χωρίς τα απαραίτητα χαρτιά, σημαίνει ότι κάποιος είναι βέβαιο ότι θα χάσει την ψυχραιμία του. Βεβαιωθείτε ότι τα διαβατήρια και των δυο σας είναι ενημερωμένα τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Και σκεφτείτε αν χρειάζεστε βίζα προτού φύγετε. Παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε visa κατά την άφιξή σας σε ορισμένες χώρες, πολλοί απαιτούν να πληρώσετε σε μετρητά. Οπότε φροντίστε να σταματήσετε στο ΑΤΜ προτού μπείτε στο αεροπλάνο, αλλιώς θα διακινδυνέψετε να ψάχνετε για μετρητά αφού φτάσετε στην ξένη χώρα.  Έξοδα: Τα χρήματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα των καβγάδων ενός ζευγαριού. Το άγχος του ταξιδιού, για να μην αναφέρουμε τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και άλλες εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σε μία ξένη χώρα, μπορεί να προκαλέσουν καβγάδες ακόμα και στα πιο ήρεμα ζευγάρια. Πριν πάτε, αποφασίστε για το σύνολο χρημάτων που μπορείτε να ξοδέψετε, καθώς και το που επιθυμείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και που θα περιοριστείτε. Καιρός: Οι διακοπές off-season πιθανώς να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά θα μπορούσε να σας κρατήσει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, βλέποντας τηλεόραση σε ολόκληρο το ταξίδι. Ελέγξτε τον καιρό (από πολλαπλές πηγές) και βρείτε ένα γράφημα για να δείτε τη μέση βροχόπτωση και θερμοκρασία για την τοποθεσία που σκοπεύετε να πάτε. Επίσης ψάξτε ποια ώρα της ημέρας είναι η πιο ζεστή και η πιο κρύα έτσι ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε τις δραστηριότητές σας σύμφωνα με αυτό.


3)  
Πάρτε το χρόνο σας για τον καθένα ξεχωριστά. Περιορίσετε τη λίστα επιθυμιών σας σε τρία πράγματα που πρέπει να δείτε και πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε. Ο καθένας σας μπορεί να κάνει δυο τρία πράγματα που αγαπά ξεχωριστά. Ο ένας για παράδειγμα μπορεί να πάει να απολαύσει μία πεζοπορία ενώ ο άλλος να κάνει γιόγκα στο γυμναστήριο ή να απολαύσει ένα cocktail στην πισίνα.
Αν είστε διακοπές με την οικογένεια και το σύντροφό σας, φτιάξτε ένα σχέδιο διαφυγής εκ των προτέρων (δοκιμάστε να νοικιάσετε ένα καγιάκ για δύο ή κάντε κράτηση για 2 άτομα για μασάζ) που εγγυάται ότι θα έχετε χρόνο μόνοι σας χωρίς να εγκαταλείψετε κανέναν άλλον.


4)  
Κάντε τη σωστή επιλογή της βαλίτσας σας.Δείτε ποιο μέγεθος βαλίτσας θα σας χρειαστεί και βεβαιωθείτε ότι είναι κοντά στο μέγεθος και το βάρος με αυτή του συντρόφου σας. Μην αγοράζετε τις αποσκευές τυφλά. Δοκιμάστε πρώτα. Αν χρειάζεστε κάτι με τροχούς, πάρτε μια κυλιόμενη βαλίτσα για λίγες περιστροφές γύρω από το κατάστημα για να δείτε αν σας βολεύει.


5)  
Μην προγραμματίσετε ρομαντικό δείπνο από την πρώτη βραδιά.Η πρώτη ημέρα διακοπών είναι πάντα η πιο δύσκολη. Σχεδιάστε μία ρομαντική βράδιά για την τρίτη νύχτα και έπειτα όταν θα έχετε χαλαρώσει και ηρεμήσει εντελώς! Πάραυτα, εγγραφείτε σε μια φυσική δραστηριότητα από την πρώτη κι όλας μέρα (όπως τένις ή surfing) για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε εργασιακό άγχος. Τέλος, στις διακοπές σας συνίσταται να μένετε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές και να αποσυνδέεστε από οτιδήποτε.  Αν πρέπει οπωσδήποτε να έρχεστε σε επαφή με το γραφείο σας, πάρτε λίγο χρόνο για να ελέγξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και επικοινωνήσετε με το γραφείο σας ώστε να μην έχετε το άγχος.

6)   Χωρίστε τις αρμοδιότητές σας στο ταξίδι σας.Ο κάθε άνθρωπος είναι σε κάτι καλός. Αν το εκμεταλλευτείτε αυτό στις διακοπές σας, θα περάσετε σίγουρα πολύ πιο όμορφα. Για παράδειγμα ένας από τους δύο σας θα του αρέσει να εξερευνά την περιοχή και να προγραμματίζει μικρές εκδρομές και αξιοθέατα για να επισκεφτείτε, ενώ  άλλος θα τα πηγαίνει καλύτερα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στο να βρει αξιόλογα εστιατόρια και μαγαζιά να πάτε. Ο καθένας λοιπόν θα έχει την αρμοδιότητά του ώστε να κυλίσουν ήρεμα, οργανωμένα και χωρίς τσακωμούς οι διακοπές σας.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!