Οι παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, γνωστές και ως hangover, μπορεί να είναι σωματικές και ψυχολογικές και συνήθως έρχονται το επόμενο πρωί. Δεν εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια συμπτώματα. Τα κοινά περιλαμβάνουν αυξημένο παλμό καρδιάς, άγχος, πόνο, ζάλη, κακή αναπνοή, κεφαλαλγία, λήθαργο, ναυτία, φωτοφοβία, ευαισθησία σε δυνατούς ήχους, ευερεθιστότητα, κόπωση, πόνο στο στομάχι, ακανόνιστες κινητικές λειτουργίες και έμετο.

Εκτός από το hangover, η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και τοξικές επιδράσεις που μπορούν να βλάψουν το συκώτι σας, τον εγκέφαλο, το γαστρεντερικό σύστημα, το κεντρικό νευρικό σύστημα και την αισθητήρια αντίληψη. Η μόνη πραγματική θεραπεία για το hangover είναι ο χρόνος. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν σε μερικά από τα συμπτώματα.

  1. Νερό

Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από τα συμπτώματα του hangover. Το αλκοόλ καταστρέφει το νερό στο σώμα και θα πρέπει να το ενυδατώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης, το νερό αραιώνει τα στομαχικά υπολείμματα. Στόχος σου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 έως 10 ποτήρια την ημέρα.

  1. Λεμόνι

Το λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει σε συμπτώματα όπως η αναγούλα, η ζαλάδα, η ευαισθησία στο φως και τον ήχο και ο πόνος στους μυς. Το λεμόνι εξισορροπεί το σώμα, ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αλλάζει το επίπεδο του pH. Πρόσθεσε δύο κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακάτεψε καλά και πιες το αργά. Κάνε το μόλις ξυπνήσεις και δύο ή τρεις φορές ακόμα στη διάρκεια της ημέρας.

  1. Μέλι

Άλλη μια εξαιρετική θεραπεία για τα συμπτώματα hangover είναι το μέλι, καθώς είναι πλούσιο σε κάλιο. Επιπλέον, το μέλι περιέχει φρουκτόζη, ένα είδος σακχάρου που βοηθά στο μεταβολισμό του πρόσθετου αλκοόλ στον οργανισμό. Μπορείς να το φας σκέτο ή αλειμμένο σε κρακεράκια.

  1. Τοστ και αυγό

Μερικές φέτες απλού τοστ με ένα αυγό είναι μια καλή ιδέα για να πάρεις τα πάνω σου. Οι υδατάνθρακες του τοστ είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ανάκαμψης. Επίσης, ο άνθρακας στο «καμένο» τμήμα του τοστ λειτουργεί σαν φίλτρο και απομακρύνει τις ακαθαρσίες από το σώμα. Το αυγό παρέχει κυστεΐνη που διασπά το αλκοόλ και μειώνει την τοξικότητα. Αυτό μπορεί να αποτελέσει το πρωινό της επόμενης μέρας (με άφθονο νερό).

  1. Χυμός τομάτας

Ο χυμός τομάτας είναι ένας άλλος απλός τρόπος για να ελέγξεις τα συμπτώματα του hangover. Περιέχει φρουκτόζη, βιταμίνες, μέταλλα και ένζυμα που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Ρίξε ένα ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας, ανάμιξε με μια κουταλιά φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι και λίγο πιπέρι. Δύο φορές την επόμενη ημέρα αρκούν.

  1. Μπανάνα

Το αλκοόλ αφαιρεί πολύ κάλιο από το σώμα σου. Μια απλή λύση για να αντισταθμιστεί αυτό, είναι οι μπανάνες. Επίσης, οι μπανάνες θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις το στομάχι σου και να αυξήσεις την ενέργειά σου. Τέλος, μπορείς εναλλακτικά να πιεις ένα milkshake μπανάνα με μέλι.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!