Ιδρώσαμε, κοπιάσαμε, πονέσαμε, και ποιο το αποτέλεσμα; Πάλι δεν καταφέραμε να βγάλουμε τους κοιλιακούς μας σεργιάνι στις παραλίες. «Τις πταίει;» αναρωτηθήκαμε γεμάτοι απογοήτευση, καθώς οι διαρκείς προσπάθειές μας δεν απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μήπως υποπέσαμε σε λάθη και… αμαρτίες, παρά την ισχυρή μας θέληση και επίπονη προσπάθεια για ονειρεμένα… six-packs;.

  1. Υιοθετούμε την ίδια στάση σώματος

Τι 30, τι 40, τι 50… Και ένα εκατομμύριο επαναλήψεις να κάνουμε, τη στιγμή που υιοθετούμε την ίδια στάση σώματος κατά την άσκηση, δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα. Τα περίφημα six-packs δε γίνονται με ασκήσεις ρουτίνας. Οι γυμνασμένοι κοιλιακοί επιτυγχάνονται με διαφορετικές ασκήσεις, όπου το σώμα βρίσκεται σε άλλη στάση κάθε φορά και όχι σε μόνιμη θέση «κουλουριάσματος».

  1. Γυμνάζουμε τους κοιλιακούς μας κάθε μέρα

Αν και επικρατεί η νοοτροπία του «όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα», στην προκειμένη περίπτωση η καθημερινή εκγύμναση των κοιλιακών δεν θα έχει το επιθυμητό γοργό αποτέλεσμα. Τα γρήγορα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μόνο όταν δώσουμε χρόνο στους μυς για να ξεκουραστούν και να αναπλαστούν.

  1. Παρεκκλίνουμε από τη δίαιτα

Οι όμορφοι και γραμμωμένοι κοιλιακοί δεν απαιτούν μονάχα σκληρή προπόνηση, αλλά και έξυπνη διατροφή. Εκτός, αν αποσκοπούμε στην εκγύμναση του ενός …ενιαίου κοιλιακού που χτίζεται με σουβλάκια και πίτσες! Οι εμφανείς κοιλιακοί εξαρτώνται από το ποσοστό σωματικού λίπους: όσο πιο χαμηλό είναι αυτό, τόσο λιγότερο θα χρειαστεί να σκάψουμε για να ανακαλύψουμε τους… γραμμωμένους θησαυρούς.

  1. Γυμνάζουμε την περιοχή …επιλεκτικά!

Αν θέλουμε γραμμωμένους κοιλιακούς, οφείλουμε να γυμνάζουμε ολόκληρη την κοιλιακή περιοχή, και όχι ένα μέρος αυτής. Φροντίζουμε ώστε οι ασκήσεις να ποικίλουν, γυμνάζοντας πάνω, κάτω και πλαγίως!

  1. Ξεκινάμε τη γυμναστική με κοιλιακούς

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη κατά την έναρξη της προπόνησης. Ο κορμός πρέπει να είναι δυνατός και «ζεστός» πριν να γυμνάσουμε τους κοιλιακούς, ειδικά περιοχές όπως η μέση. Αν επικεντρωθούμε αρχικά στους κοιλιακούς, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούμε.

  1. Κάνουμε τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά

Στήριξη – «σανίδα», άρσεις ποδιών με μπάλα, άρσεις λεκάνεις είναι μόνο μερικές από τις ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην εκγύμναση των κοιλιακών. Γι’ αυτό, δεν επικεντρωνόμαστε μόνο σε μεμονωμένες ασκήσεις κοιλιακών κατά την προπόνησή μας, αλλά συμπεριλαμβάνουμε κι άλλες πιο σύνθετες: βαθιά καθίσματα και πιέσεις, θα κινητοποιήσουν όχι μόνο το σύνολο των μυών της κοιλιακής περιοχής, αλλά και περισσότερα σημεία του σώματός μας.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!