5 τρόποι να αλλάξεις την προπόνηση σου ώστε να χάσεις βάρος

5 τρόποι να αλλάξεις την προπόνηση σου ώστε να χάσεις βάρος

Γυμνάζεσαι πυρετωδώς χωρίς να παραλείψεις καμία προπόνηση και είσαι αποφασισμένος ότι αυτή είναι η εβδομάδα που θα πέσει εκείνο το καταραμένο νούμερο στη ζυγαριά. Ούπς όμως τίποτα πάλι… Απογοητεύεσαι, σκέφτεσαι τι έχει πάει λάθος και ίσως ότι δεν έχει νόημα και πρέπει να τα παρατήσεις. ΟΧΙ μην κάνεις αυτό το μοιραίο λάθος. Μια χαρά τα πας απλά χρειάζονται μερικές μικρές αλλαγές για να δεις το νούμερο να πέφτει.  

Όταν κάνεις μια προπόνηση για πολύ καιρό το σώμα προσαρμόζεται σε αυτή και έτσι δεν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γι΄αυτό και πρέπει να αλλάζεις λίγο την προπόνησή σου κάθε φορά και να κάνεις μια μικρή υπέρβαση. Έτσι, θα έχεις 2 σε 1, και θα δυναμώσεις το σώμα σου και θα χάσεις και κιλά. 

Ψάξαμε, βρήκαμε, δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε εδώ μερικούς από τους αγαπημένους τρόπους για να αλλάξεις την προπόνηση σου αν έχεις στόχο την απώλεια βάρους. 

 

 1. Κάνε ζέσταμα (κανονικό και όχι απλά για τους τύπους)
  Αν ξεκινάς την προπόνησή σου χωρίς να κάνεις ζέσταμα, κάνεις ότι και οι περισσότεροι. Ωστόσο, δεν θα μπορέσεις να εκτελέσεις την προπόνησή σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς το σώμα σου δεν θα είναι προετοιμασμένο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με μια καλή προθέρμανση. Ξεκίνα με μερικές κινήσεις διατάσεις. Όλα αυτά θα βοηθήσουν το αρθρικό υγρό – μέσα στις αρθρώσεις σου – να κινηθεί, πράγμα που θα βοηθήσει στην κινητικότητα συνολικά. Επίσης, δώσε προσοχή στους γλουτιαίους σου, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι μύες στο σώμα. Εάν κάνεις μόνο μερικές από αυτές τις κινήσεις πριν αρχίσεις, η προπόνησή θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική. 
 2. Κάνε διαλειμματική προπόνηση μαζί με cardio
  Η διαλειμματική προπόνηση βοηθά να κάψεις περισσότερες θερμίδες από ό, τι κάνεις όταν ασκείσαι σε σταθερή κατάσταση. Έτσι, αν είσαι τρελός ποδοσφαιριστής, τρέχεις για 30 δευτερόλεπτα και μετά περπατάς για 30 – και συνεχίζεις να αλλάζεις αυτό το ρυθμό. Μπορείς να δοκιμάσεις μια παρόμοια τεχνική σε ένα ποδήλατο ή ένα ελλειπτικό – βασικά, κάνοντας οποιαδήποτε μορφή cardio. Θα προπονείσαι  σκληρότερα όταν πηγαίνεις γρηγορότερα, που θα αυξήσει τον ρυθμό της καρδιάς και τελικά θα βοηθήσει να κερδίσεις περισσότερα από την προπόνησή συνολικά. 
 3. Εστίασε σε σύνθετες κινήσεις
  Πολλά από τα μηχανήματα στο γυμναστήριο στοχεύουν να γυμνάσουν μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, αλλά αν εστιάζεις στην απώλεια βάρους, το καλύτερο στοίχημα για την προπόνηση με βάρη είναι να επιλέγεις ασκήσεις που γυμνάζουν πολλαπλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν ένα squat με έκταση του ενός ποδιού. Χρησιμοποιείς περισσότερους μυς συνολικά, πράγμα που τελικά σημαίνει ότι θα καταλήξεις να καίς περισσότερες θερμίδες. 
 4. Σήκωσε περισσότερα βάρη
  Όπως κατάλαβες έτσι θα χάσεις πάλι περισσότερες θερμίδες. Για το πάνω μέρος του σώματός σου υπολόγισε να αυξάνεις 5 με 10 τοις εκατό κάθε εβδομάδα τα βάρη που σηκώνεις.Και αν μέχρι τώρα δεν έχεις βάρη στην προπόνησή σου και κάνεις ασκήσεις μόνο με το σωματικό βάρος θα πρέπει να προσθέσεις. Το κλειδί είναι να επιλέξεις ένα βάρος όπου θα είσαι σε θέση να κάνεις τις ασκήσεις σου με λίγη δυσκολία. Δεν θέλουμε να επιλέξεις πολύ μεγάλο βάρος και να τραυματιστείς. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. 
 5. Επαναφορτίσου & Ενυδατώσου
  Εάν δεν το κάνεις αυτό, το σώμα σου δεν θα πάρει το βέλτιστο κέρδος μυών από την προπόνηση, το οποίο θα περιορίσει την ποσότητα θερμίδων που καίς μακροπρόθεσμα. Εκτός από την κατανάλωση πολλών υδάτων, καλό θα ήταν να έχεις μια πρωτεΐνη μετά την προπόνηση – κάτι σαν σοκολατούχο γάλα θα ήταν πολύ καλό και γενικά είναι υπέροχο. 
Lifeme

Healthy is the new Sexy!