Μια υγιής σχέση απαιτεί την αφοσίωση και των δύο. Όταν ο ενθουσιασμός και η θύελλα της ερωτικής τρέλας αρχίζει να φεύγει, τότε θα δουν τα άτομα αν πραγματικά μπορούν να συμπορευτούν αρμονικά. Μέρα με τη μέρα η αγάπη δυναμώνει, αλλά η τριβή της καθημερινότητας μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγονται;

  1. Απόκρυψη προβλημάτων

Είτε τα προβλήματα αφορούν τη σχέση ή εσένα προσωπικά, μην αφήνεις το σύντροφο σου στο σκοτάδι. Το μόνο που θα καταφέρεις, αν δεν μοιράζεσαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς σου, είναι να οδηγηθείτε κάποια στιγμή σε αποστασιοποίηση. Με το να λες τα προβλήματα σου στον άνθρωπο σου, «χτίζεις» κατανόηση. Σε αντίθετη περίπτωση, αργά ή γρήγορα, θα παρερμηνεύσει την κακή σου διάθεση και θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα. Επιπλέον, να θυμάσαι πως, μαζί μπορείτε να ξεπεράσετε πιο πολλα εμπόδια. Επιβίβασε τον λοιπόν, στο πλοίο!

  1. Η αλήθεια να (μην) λέγεται πάντα

Το να μιλάς για τις ανησυχίες σου, δεν σημαίνεις πως πρέπει πάντα και παντού να λες ότι σκέφτεσαι. Κάποια πράγματα, πραγματικά δεν χρειάζεται να τα γνωρίζει και φρόντισε να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Μαγείρεψε μενού 3 πιάτων και θα του πεις ότι δεν τρώγεται; Ήμαρτον! Τα αθώα ψέματα δεν πειράζουν, τα σοβαρά πειράζουν όμως πολύ.

  1. Πείσμα ανίκατε μάχαν

Χειρότερο σενάριο: δύο πεισματάρηδες μαζί. Σε καμία περίπτωη δεν πρέπει κανείς να «μεταλλαχθεί» μέσα σε μια σχέση σε κάτι άλλο από αυτό που είναι. Αλλά αυτό διαφέρει από το να εμμένει συνεχώς στην άποψη του και να είναι αδιάλλακτος. Σύντομα, ο άλλος θα κουραστεί και θα δυσανασχετήσει. Μια σχέση απαιτεί υποχωρήσεις και από τους δύο. Τι μπορείς να κάνεις; Προσπάθησε να μπεις στη θέση του άλλου και να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορα και τις αντιδράσεις του. Μήπως, τελικά δεν είναι τόσο υπερβολικός;

  1. Εξαρτάται... Εξαρτάσαι...

Αγάπη χωρίς καμία εξάρτηση δεν υπάρχει. Είναι όμως σημαντικό ο καθένας να λειτουργεί μόνος του, να έχει το χρόνο του, τους φίλους τους, τις ασχολίες και τις δραστηριότητες του. Η ζωή σου δεν πρέπει να περιστρέφεται γύρω από το σύντροφο σου, αλλά ο πυρήνας να είσαι εσύ. Το να μην γίνεσαι πολύ εξαρτητικός από τον άλλον μπορεί να βοηθήσει σε δύο τεινά. Πρώτον, να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα έναν υποθετικό χωρισμό ή να περιορίσεις την πιθανότητα να νιώσει ο άλλος ότι πνίγεται.

  1. Λάθος προτεραιότητες οδηγούν σε λάθος σχέσεις

Ο σύντροφος σου δεν αισθάνεται καλά και εσύ δεν θέλεις να χάσεις το μάθημα τένις; Μην πέσεις στην παγίδα! Ακόμα και αν ο άλλος, δεν θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής σου, είναι όμως ένα από τα πιο σημαντικά – αν όχι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου. Αυτό ακριβώς πρέπει να του δείξεις και να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη και τα συναισθήματα του για σένα.

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist