Λύνουμε κάθε απορία που μπορεί να είχες για τις αλλεργίες, ώστε να μην τρομοκρατηθείς από το πρώτο φτέρνισμα.

1.Η Γύρη δεν Είναι Πάντα ο Ένοχος
Η γύρη είναι ο συνήθης ύποπτος όταν αναφερόμαστε στις ανοιξιάτικες αλλεργίες. Πολλές φορές όμως ευθύνονται άλλα αλλεργιογόνα για τη μπουκωμένη σου μύτη, όπως η μούχλα. Σύμφωνα με το American College of Allergy, Asthma & Immunology περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων με εποχιακές αλλεργίες στην πραγματικότητα έχουν συμπτώματα όλο το χρόνο που επιδεινώνονται για μερικούς μήνες.

2.Το Πράσινο Τσάι Είναι Φυσικό Αντισταμινικό
Μια ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry διαπίστωσε ότι το αντιοξειδωτικό EGCG που υπάρχει στο πράσινο τσάι σταματάει την παραγωγή ισταμίνης και επίσης μειώνει την παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης Ε, δύο συστατικών που ενεργοποιούν τα συμπτώματα της αλλεργίας.

3.Η Γύρη των Λουλουδιών Μάλλον δεν Ευθύνεται για τις Αλλεργίες σου
Οι περισσότερες εποχιακές αλλεργίες προκαλούνται από τη γύρη των δέντρων κι όχι των λουλουδιών. Αυτός είναι ο λόγος που αν μένεις κοντά σε πεύκα λογικά την Άνοιξη θες να αλλάξεις σπίτι.

4.Ενα μήλο την Ημέρα τις Αλλεργίες Κάνει πέρα
Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα στα μήλα και τα κρεμμύδια, και δρα ως αντιφλεγμονώδες που καταστέλλει τα αλλεργικά συμπτώματα. Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη κερσετίνης καθημερινά για οκτώ εβδομάδες, μειώνει σημαντικά τη φαγούρα και τον ερεθισμό των ματιών σε άτομα που έχουν αλλεργία στη γύρη.

5.Μπορείς να Αναπτύξεις Αλλεργία Οποιαδήποτε Στιγμή της Ζωής σου
Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργίες κατά τη διάρκεια της προ – εφηβείας, είναι αρκετά κοινό μερικοί να τις εμφανίζουν μετά το λύκειο ή ακόμα και στη δεκαετία των ’30 και ’40 τους. Μερικές φορές μια αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αλλεργιών, για παράδειγμα εάν μετακόμισες πρόσφατα από την πόλη στην επαρχία ή το αντίθετο.

 

 

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!