Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την American Academy of Dermatology, το 92% των ανθρώπων ξέρουν ότι η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες βλάπτει την υγεία του δέρματος. Ωστόσο, το 65% αυτών εκμυστηρεύτηκαν ότι νιώθουν πιο όμορφοι όταν έχουν μαύρισμα και έτσι είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν solarium. Διάβασε όσα δεν ήξερες για το τεχνητό μαύρισμα για να μην μπεις ποτέ στον πειρασμό να το δοκιμάσεις.

  1. Το Solarium Είναι πιο Ασφαλές από την Ηλιοθεραπεία

Δεν είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να μαυρίσει κανείς. Ακόμα και τα solarium που υποτίθεται ότι εκπέμπουν ελεγχόμενη δόση υπεριώδους ακτινοβολίας προς το σώμα σου, επηρεάζουν αρνητικά το δέρμα σου. Να θυμάσαι ότι από όπου και να προέρχεται η υπεριώδης ακτινοβολία έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα για την επιδερμίδα.

  1. Αν Κάνεις Solarium πριν πας στην παραλία είσαι πιο ασφαλής

Δεν ισχύει. Η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα περισσότερα solarium μαυρίζει το δέρμα κυρίως λόγω οξείδωσης και αναδιανομής της ήδη υπάρχουσας μελανίνης. Το τελικό μαύρισμα λοιπόν είναι πιο πολύ διακοσμητικό παρά προστατευτικό.

  1. Το Solarium βοηθάει τον οργανισμό σου να Παράγει Βιταμίνη D

Η Βιταμίνη D έχει όντως συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάτσεις κάτω από λάμπες για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να την παράγει. Μια απλή βόλτα στον ήλιο με προστασία, αρκεί.

  1. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, πρέπει να προτιμήσεις το Solarium

Είναι αλήθεια ότι μικρές δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας αφυδατώνουν την ακμή. Παρόλα αυτά, αν πηγαίνεις για solarium συχνά, το δέρμα σου θα γίνει πιο λιπαρό και μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

  1. Το Solarium δεν προκαλεί εγκαύματα και γι’ αυτό είναι πιο ασφαλές

Δεν ισχύει. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα από το Journal of the National Cancer Institute το solarium αυξάνει τον κίνδυνο που έχεις να εμφανίσεις μελάνωμα, ακόμα κι αν δεν καείς ποτέ.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!