Δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε συμπληρώματα, ούτε να περνάς μέρα-νύχτα στην αίθουσα με τα βάρη. Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και θα δεις αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ.

Μέτρα Θερμίδες

Προσπάθησε να μετρήσεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα για μία εβδομάδα και βγάλε τον μέσο όρο. Για να αποκτήσεις όγκο, πρέπει να προσθέσεις 500 θερμίδες σε αυτόν τον αριθμό. Επιπλέον, φρόντισε να προσλαμβάνεις 2 γρ. πρωτεΐνης για κάθε κιλό που ζυγίζεις.

Πιες Ένα Shake Πριν Από την Προπόνηση

Σε μια έρευνα του 2001, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, βρήκαν ότι οι αθλητές που έπιναν ένα shake που περιείχε αμινοξέα και υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση, παρατήρησαν αύξηση της σύνθεσης πρωτεϊνών σε αντίθεση με όσους έπιναν το shake μετά την προπόνηση. Το shake περιείχε 6 γρ. αμινοξέων και 35 γρ. υδατανθράκων.

Κάνε το Φαγητό Συνήθεια

Είναι σημαντικό να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και να μην κάνεις το λάθος να τρως πολύ μία φορά τη μέρα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τρως 5-6 γεύματα την ημέρα σε απόσταση 4 ωρών ώστε το σώμα σου να έχει πάντα στη διάθεσή του καύσιμα για να ενεργοποιεί το μεταβολισμό και να χτίζει μυς.

Κατανάλωσε Υδατάνθρακες Μετά την Προπόνηση

Έρευνες δείχνουν ότι θα χτίσεις μυς ταχύτερα αν καταναλώσεις υδατάνθρακες μετά την προπόνηση. Τα γεύματα με υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει την πρωτεϊνόλυση.

Άλλαξε την Προπόνησή σου

Προσπάθησε να αλλάζεις την προπόνησή στο τέλος κάθε μήνα για να μη μείνεις σταθερός. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα σου θα αναγκαστεί να αλλάξει τους ρυθμούς του και θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.