Η περίοδος αυτή είναι σίγουρα δύσκολη για όλους, πάντα όμως υπάρχουν τρόποι να γυμναστείς χωρίς να αγχωθείς για τα χρήματα. Το lifeme.gr σού προτείνει τους τρόπους άθλησης στους οποίους αξίζει να επενδύσεις.

Από 80€ το χρόνο ή και λιγότερο: Συνδρομή στο Γυμναστήριο

Πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις μια οικονομική συνδρομή σε κάποιο συνοικιακό γυμναστήριο ή ακόμα και στα μεγάλα franchise. Οι περισσότεροι κάνουν κάθε μήνα προσφορές και γιατί να μην αδράξεις την ευκαιρία και να γραφτείς ακόμα και τώρα που έχει ξεκινήσει το καλοκαίρι; Μια συμβουλή: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, να πηγαίνεις στο γυμναστήριο με το ποδήλατο και όχι με το αμάξι. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσεις ακόμα περισσότερο την ενεργητικότητά σου και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και καλύτερη επικοινωνία με το σώμα σου.

 

200€ μία φορά: TRX στο σπίτι

Η γυμναστική με ιμάντες είναι πολύ διαδεδομένη αυτή τη στιγμή και όχι τυχαία. Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Strength and Conditioning Research, οι ασκήσεις με το TRX αποδίδουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα για διάφορες μυϊκές ομάδες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς το σύστημα TRX (θα το βρεις σε πολλά καταστήματα), να το τοποθετήσεις σε μία πόρτα ή σε έναν τοίχο και να ακολουθήσεις τις προπονήσεις που υπάρχουν στο DVD που το συνοδεύει. Μπορείς να κάνεις και οποιαδήποτε άλλη προπόνηση έχεις στο μυαλό σου ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου

 

Από 35€ το μήνα (σε δημοτικές εγκαταστάσεις): Κολυμβητήριο

Το κολύμπι είναι μια καλή λύση για όσους βαριούνται την αίθουσα με τα βάρη, αλλά και το τρέξιμο έξω. Έχει εξίσου καλά αποτελέσματα για το σώμα σου με οποιαδήποτε άλλη άσκηση, αλλά και ένα πλεονέκτημα: δεν καταπονεί τις αρθρώσεις σου. Φυσικά, τώρα που είναι καλοκαίρι μπορείς να εφαρμόσεις όσα θα μάθεις στο κολυμβητήριο και στη θάλασσα, αντί να μένεις στα ρηχά. Βάλε το αντηλιακό σου και ξεκίνα την προπόνηση.

 

Από 50€ το μήνα: Γιόγκα

Η γιόγκα είναι αποδεδειγμένο ότι εκτός από τη φυσική σου κατάσταση βελτιώνει και την ψυχολογία σου. Αν λοιπόν θες να αποφύγεις το γυμναστήριο γιατί το βαριέσαι, τα μαθήματα γιόγκα είναι μια πολύ καλή και σχετικά οικονομική λύση για να ασκηθείς.

 

Από 600 Ευρώ το Χρόνο: Τέννις

Δεν είναι ποτέ αργά να μάθεις σερβίς. Το τέννις είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο ακριβά αθλήματα, αλλά αν έχεις την οικονομική δυνατότητα θα το λατρέψεις. Αποτελεί φανταστική καρδιοαναπνευστική άσκηση και πέρα από αυτό σε βοηθάει να γυμνάσεις πολλούς διαφορετικούς μύες. Στα πλεονεκτήματά του είναι ότι σε φέρνει και σε επαφή με τη φύση, αλλά και με άλλους ανθρώπους μέσω του υγιούς συναγωνισμού.