Υπάρχουν άνθρωποι που υφίστανται ως μια διπλή συσκευασία. Είναι αυτοκόλλητοι, πηγαίνουν παντού και πάντα μαζί και δεν ξεκολλάει στιγμή ο ένας από τον άλλο. Τα περισσότερα από αυτά τα ζευγάρια είναι μαζί για αρκετό χρονικό διάστημα και πλέον θεωρούνται μία οντότητα. Όλα ωραία και καλά, σαφώς τα συγχαίρουμε για την επιτυχία να βρουν το έτερον τους ήμισυ, όσο και για τη λατρεία που τρέφουν μεταξύ τους. Μερικές φορές όμως, αυτά τα αξιαγάπητα ζευγαράκια μπορεί να γίνουν πραγματικά ενοχλητικά για όποιον βρίσκεται κοντά τους. Ειδικά, όταν έχουν τη συνήθεια να κάνουν τα εξής πράγματα:

  1. «Εμείς…»

Το κλασικό «εμείς». «Εμείς δεν τρώμε σούσι», «Εμείς θεωρούμε το Vikings καταπληκτικό», «Εμείς πιστεύουμε ότι το νέο Μall  που άνοιξε είναι πάρα πολύ μικρό», «Εμείς θέλουμε να πάμε στην Ισπανία το καλοκαίρι».., εε…συγνώμη, αλλά μήπως μπορεί κάποιες φορές να έχει ο καθένας τη δική του άποψη; Το χειρότερο πάντως είναι όταν μιλάει πάντα ο ένας και για τους δύο και ο άλλος παραμένει αθόρυβος συναινώντας με τη σιωπή του.

  1. «Τζουτζουκάκι μου…»

Δεν φτάνει ένα φιλί στο στόμα, πρέπει να είναι ρουφηχτό και ηχηρό! Συνεχώς και με κάθε ευκαιρία! Αγκαλιάζονται με χάρη, με μπρίο, τρίβουν τις μυτούλες τους, ζουζουνίζουν, μιλάνε με υποκοριστικά και χαριεντίζονται κάθε φορά που απομακρύνεται ο ένας (έστω και για ένα λεπτό) με ατάκες τύπου «Θα μου λείψεις αστέρι της ζωής μου» και απαντά ο άλλος «Δεν μπορώ στιγμή μακριά σου φως μου». Το αποκορύφωμα είναι στον αποχαιρετισμό που είναι τόσο έντονος και φαίνεται να διαρκεί έναν αιώνα λες και πρόκειται να πάει ο ένας για αποστολή δύο χρόνια στο Βόρειο Πόλο.

  1. «Ώρα για Μαμ»

«Πάρε τις πατάτες μου, θα πάρω εγώ το ρύζι σου». Αν πρόκειται για μια απλή ανταλλαγή φαγητού, αυτό είναι νορμάλ. Το να φας από το ίδιο μαχαιροπήρουνο, δεν είναι μεμπτό. Να μοιραστείς ένα πιάτο που παρήγγειλες είναι κατανοητό. Αλλά όταν αρχίζει να ταΐζει ο ένας τον άλλον σαν νιόπαντρο ζευγάρι που δοκιμάζει τη γαμήλια τούρτα, αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν τα πιτσουνάκια το βρίσκουν διασκεδαστικό να κάνουν και κολπάκια ο ένας στον άλλο μετά από κάθε μπουκιά.

  1. «Σαχλοποσταρίσματα»

Μπαίνεις στο timeline του facebook και το θέμα είναι «η σχέση μου». Post όλων των ειδών με αφιερώσεις, τραγούδια, μεγαλόπνοα σχόλια με καρδούλες, λουλούδια και άπειρα tag-αρίσματα σε κοινές φωτογραφίες και checkin. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι χαίρονται που η αγάπη ζεσταίνει την καρδιά σου, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν βρίσκονται σε αυτό το mood και η τόση ευτυχία τους κάνει πιο δυστυχισμένους. Το «είσαι το νόημα της ζωής μου, σε θέλω για πάντα», θα ήταν προτιμότερο να ειπωθεί προσωπικά σε μια ιδιωτική στιγμή στο άτομο που απευθύνεται και όχι σε κοινή θέα όλων των facebook friends.

  1. «Τα εν οίκω μη εν δήμω»

Όχι, δεν είναι μόνο τα ζουζουνιαρίσματα ενοχλητικά. Είναι και οι κάθε είδους καυγάδες. Προτάσεις τύπου «Πώς βρέθηκε η μπλούζα της στο αμάξι σου;» ή «Εσύ, ήθελες να κάνουμε παιδί» φέρνουν σε αμηχανία ακόμα και τον άγνωστο παρευρισκόμενο κοντά στο άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση υστερίας στο κατάστημα, στο δρόμο ή στο λεωφορείο. Προτιμότερο θα ήταν να συζητήσει τα θέματα που έχει σε πιο ιδιωτική τοποθεσία, όπως στο σπίτι του.

Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist