Εσύ – ή ο σύντροφός σου – έχετε αλήτικη και παιχνιδιάρα καρδιά; Δεν είστε μόνοι: Οι έρευνες δείχνουν ότι τα ποσοστά απιστίας φθάνουν μέχρι και το 60 έως 70%. Για αυτά τα ποσοστά φυσικά δεν ευθύνονται μόνο οι άντρες, όπως πολλοί θα σπεύσουν να πουν. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες απατούν με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά οι λόγοι για τους οποίους οι άνδρες και οι γυναίκες είναι άπιστοι τείνουν να διαφέρουν. Οι περισσότερες γυναίκες απατούν επειδή αισθάνονται συναισθηματικά ελλιπείς και οι άνδρες είναι άπιστοι επειδή συχνά αισθάνονται σεξουαλικά στερημένοι.

Όπως και να έχει η απιστία δεν είναι καλό πράγμα όχι μόνο ως πράξη αλλά και για τα επακόλουθα που έχει. Επηρεάζει ανεπανόρθωτα τη σχέση και φέρνει αλλαγές, όχι και τόσο ευχάριστες, συνήθως. Εδώ είναι τι είδους αλλαγές θα πρέπει να περιμένεις όταν και αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πια
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο το θύμα της απιστίας θα δυσκολευτεί σεξουαλικά και συναισθηματικά να εμπιστευτεί τον σύντροφό του αλλά σιγά σιγά θα αρχίσει τον αμφισβητεί και σε άλλους τομείς. Μετά από ένα τέτοιο συμβάν, όλο και περισσότερα ψέματα βγαίνουν και αυτό κάνει την εμπιστοσύνη πολύ δύσκολη. Είναι αυτή ακριβώς η περίοδος όπου θα αρχίσεις να αισθάνεσαι αμφιβολίες όχι μόνο απέναντι στον σύντροφό σου αλλά και σε άλλες πτυχές της ζωής, όπως τα οικονομικά ή η γονική μέριμνα.

 

Η αυτοπεποίθηση κλονίζεται ή πέφτει κατακόρυφα
Μέρος του λόγου που πολλοί άνθρωποι απατούν είναι επειδή αισθάνθηκαν ανεπιθύμητοι ή μη θελκτικοί στη σχέση τους. Στη συνέχεια, ανακαλύπτουν τη σεξουαλική ή συναισθηματική εκτίμηση στην υπόθεση, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την αυτοπεποίθηση.

Η απροσδόκητα καλή είδηση ​​είναι ότι αυτά τα αισθήματα ανεπάρκειας δεν διαρκούν πολύ. Κάποιες φορές ωστόσο όλη αυτή η κατάσταση κάνει το ζευγάρι να αναθεωρήσει δεδομένα και να συνεχίσει με έναν αέρα ανανέωσης.

 

Χάνεται η εστίαση σου
Η απιστία μπορεί να δημιουργήσει ένα επίπεδο άγχους και στρες που μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτικό επεισόδιο. Για ορισμένους ανθρώπους, μια απιστία μπορεί να τους κάνει να χάσουν την εστίαση τους σε άλλες πτυχές της ζωής τους. Η αυτο-φροντίδα, η πορεία της σταδιοδρομίας τους, οι φιλίες και η στοχαστική γονική μέριμνα μπορούν όλοι να πάρουν την κάτω βόλτα.

Από την άλλη πλευρά, ο επακόλουθος μιας σχέσης μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να εστιάσεις στον εαυτό σου. Οι άνθρωποι που αναρρώνουν από την απιστία είναι συνήθως ικανοί να μπουν μέσα τους και να γνωρίσουν πάλι τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους. Από όλη αυτή την υπόθεση βγαίνουν πραγματικά ισχυρότεροι και πιο ανθεκτικοί απ ‘ό, τι πριν από αυτή.

 

Μπορεί να υπάρξει πτώση της λίμπιντο
Για μερικούς ανθρώπους, η απιστία μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική τους ζωή. Εάν ο σύντροφός σου σε έχει απατήσει, ακόμα κι αν προσπαθήσεις σκληρά να τον συγχωρήσεις και να αναδημιουργήσεις τη σχέση, το σεξ είναι συχνά το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Έχεις να ασχοληθείς με όλα τα συναισθήματα – κατάθλιψη, θυμό, προδοσία – και αυτό σκοτώνει μόνο τη σεξουαλική σου επιθυμία.

Αλλά μια απιστία μπορεί επίσης να ενισχύσει τη λίμπιντο σου – ακόμα και αν δεν είσαι αυτός που την κάνει. Το σεξ μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να θεραπευτείς μετά από μια απιστία. Βοηθάει μια ανασφαλή σχέση να αισθάνεται προσωρινά ασφαλής και οικεία.

Ή ίσως μετά από μια σχετικά δυσαρεστημένη σχέση, η σεξουαλική σου όρεξη να ενισχυθεί απλά από τον ενθουσιασμό του να είσαι με ένα νέο, πιο προσεκτικό παρτενέρ.

 

Η δέσμευσή σου στον άλλον μπορεί να γίνει ισχυρότερη
Η απιστία θα δοκιμάσει ακόμη και τις πιο ανθεκτικές σχέσεις. παρά τα πολλά προβλήματα που μπορεί να φέρει, δεν είναι απαραιτήτως το τελειωτικό χτύπημα. Μια απιστία μπορεί πραγματικά να είναι το πράγμα που θα σώσει μια σχέση. Μπορεί να είναι μια τεράστια κλήση αφύπνισης και στους δύο συντρόφους και μια δοκιμασία της δέσμευσής τους. Αν ο υπαίτιος συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος και προσπαθεί να καταλάβει γιατί μπήκε στον πειρασμό και ο προδομένος σύζυγος είναι πρόθυμος να εξετάσει τι θα μπορούσε να λείπει στη σχέση, και οι δύο μπορούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά και να κάνουν την σχέση τους ισχυρότερη.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!