Αμέτρητες ρομαντικές κομεντί μιλούν για τον ιδανικό έρωτα και πως αυτός ξεπερνάει κάθε εμπόδιο και δυσκολία. Ό,τι και αν συμβεί οι πρωταγωνιστές πάντα θα καταλήξουν μαζί και ευτυχισμένοι. Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να ξεφύγει από μια σχέση πάντα ο άλλος θα τον προλάβει λίγο πριν την επιβίβαση (τρένο, λεωφορείο, αεροπλάνο, πλοίο κλπ.) και θα του συγχωρέσει τα πάντα.

Από μικρή ηλικία βλέπουμε τα ίδια μοτίβα να επαναλαμβάνονται μέχρι που κάποια στιγμή τα πιστεύουμε. Πόσες σχέσεις έχουν χαλάσει άραγε αυτές οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες που μας δημιουργούν; Φτάνει όμως! Έφτασε η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να καταρρίψουμε τους πιο διαδεδομένους μύθους!

Μύθος #1: Είναι στο χέρι του, και μόνο του, να προκαλέσει ρομαντισμό.
Στις περισσότερες ταινίες ο άντρας είναι αυτός που θα πρέπει να κάνει όλη την προσπάθεια και να κυνηγήσει την κοπέλα. Εκείνη μπορεί να τον φτύνει, να του μιλάει άσχημα αλλά εκείνος βράχος τρέχει πάντα πίσω της και κάνει ρομαντικά πράγματα μέχρι να την κάνει δική του και θέλει να την έχει πάντα χαρούμενη. Εκείνη τι κάνει; Τίποτα απολύτως απλά απολαμβάνει όλα αυτά και σε κάποιες περιπτώσεις το παίζει θιγμένη. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά γίνονται στην πραγματική ζωή;

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες σχέσεις αποτελούνται από περισσότερα από ένα άτομα με συναισθήματα. Όσο παραδοσιακή και αν είσαι και σου αρέσει να σε βγάζει ο άλλος για ραντεβού θα πρέπει να σκεφτείς και τις δικές του συναισθηματικές ανάγκες. Μερικές φορές πρέπει να θέσεις τα σχέδιά σου σε αναμονή. Μερικές φορές πρέπει να οργανώσεις και εσύ το ρομαντικό πικνίκ. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σου δεν νοιάζεται. Σημαίνει ότι είσαστε και τα δύο ανθρώπινα όντα και χρειάζεστε ο ένας τον άλλον. Εκτός αυτού, ενδιαφέρεσαι πολύ περισσότερο για κάτι που έχεις προσπαθήσει να το χτίσεις, σωστά;

 

Μύθος #2: Η αγάπη δεν θέλει καθόλου χρόνο.
Εμείς, οι αθεράπευτα ρομαντικοί, που βλέπουμε συνέχεια ρομαντικές κομεντί έχουμε βαρεθεί αυτό το κλισέ! Σχεδόν παντού οι πρωταγωνιστές γνωρίζονται, περνούν μερικά 24ωρα μαζί και ξαφνικά είναι τρελοί ο ένας για τον άλλο. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα δεν γνωρίζουν καν βασικά πράγματα ο ένας για τον άλλο, είναι τελείως αντίθετοι κόσμοι αλλά ο έρωτας ξαφνικά τους χτυπάει και η αγάπη τους κρατάει αιώνια. Αλήθεια; Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο στην πραγματική ζωή.

Θα συμφωνήσω ότι μερικοί άνθρωποι ερωτεύονται κεραυνοβόλα και με μια ματιά. Για τους περισσότερους όμως η βαθιά αγάπη χρειάζεται χρόνο να αναπτυχθεί. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία μέχρι να έρθει. Και αυτή η διαδικασία να γνωρίσεις τον άλλο είναι διασκεδαστική! Τα πρώτα ραντεβού, όλες οι πρώτες εμπειρίες μαζί είναι το πιο όμορφο στην αρχή μιας σχέσης! Είναι ουσιαστικά τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεις την αγάπη. Γι’ αυτό μην βιαστείς να προχωρήσεις απότομα μια σχέση εξαιτίας μιας κινηματογραφικής αντίληψης.

 

Μύθος #3: Να πας από την μια σχέση στην άλλη κατευθείαν είναι εύκολο και θα πετύχει.
Ατέλειωτες φορές έχουμε δει τον πρωταγωνιστή μας να βγαίνει από μια σχέση η οποία τον κεράτωσε να γνωρίζει την πρωταγωνίστριά μας και όλα μέλι γάλα ή και το αντίστροφο. Σε όλα τα story δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το μεγάλο πάθος τους. Δεν υπάρχουν συναισθήματα από άλλους ανθρώπους, ευθύνες, τίποτα απολύτως. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψήγμα συναισθηματικού μπερδέματος.

Φίλη μου μην τα πιστεύεις αυτά. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και θέλουν χρόνο αλλά και να κάνουν τον κύκλο τους. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί το οποίο να πατάς και να εξαφανίζονται όλα τα συναισθήματα μονομιάς. Επίσης, δεν είναι , οι περισσότεροι άνθρωποι, τόσο αποφασιστικοί για να κάνουν κάτι τέτοιο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Αυτό συμβαίνει καθώς μετά από ένα χωρισμό είναι καλό να περνάς λίγο χρόνο single και να κάνεις έναν απολογισμό, να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Αυτό είναι και το σημαντικότερο, να μπορέσεις να καταλάβεις τι θέλεις, τι δεν πήγε σωστά και τι δεν πρέπει να επαναλάβεις σε κάποια μελλοντική σου σχέση.

 

Μύθος #4: Ο άντρας των ονείρων σου θα εμφανίζεται πάντα όταν τον χρειάζεσαι.
Αν δεν είσαι η Bridget Jones ή η Carrie Bradshaw μην περιμένεις ότι αυτό θα συμβεί πολύ εύκολα. Από εκεί που είσαι τσακωμένος ή έχεις να τον δεις χρόνια εμφανίζεται την πιο σημαντική στιγμή ο μεγάλος σου έρωτας και φτιάχνει τα πάντα. Ωραίο, δε λέω αλλά σπάνια θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην πραγματική ζωή ο ιδανικός άντρας δεν υπάρχει. Με την έννοια ιδανικός ότι ξέρει τι, πότε και πώς να το πει, πώς να συμπεριφερθεί και πότε να εμφανιστεί. Αν δεν του το πεις από πριν ότι τον χρειάζεσαι δεν είναι μάγος να εμφανίζεται από το πουθενά. Ωραίες όλες οι σκέψεις σχετικά με την αδερφή ψυχή αλλά αυτού του είδους η επικοινωνία είναι σπάνια. Δεν θα σου κάνει κοπλιμέντα όλη την ώρα και όποτε θες αλλά όποτε του βγει εκείνου και πάρτο απόφαση. Τέλος, δεν νομίζω ότι καμία μας περιμένει να φτάσουν τα πράγματα σε τόσο άσχημη κατάσταση ή έχει την υπομονή να περιμένει να εμφανιστεί ο άντρας των ονείρων της!

Γενικά, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως η κάθε σχέση είναι ξεχωριστή και πως τα κλισέ των ταινιών δεν ισχύουν. Οι ταινίες είναι μόνο για να τις βλέπεις και να περνάς καλά, όχι για να έχεις προσδοκίες στη ζωή σου ανάλογα με αυτές!

Lifeme

Healthy is the new Sexy!