Κάθε άνθρωπος σε μια σχέση ανησυχεί για την απιστία, αλλά αν δεν έρθει ο άλλος σύντροφος αργά το βράδυ μυρίζοντας άλλο άρωμα, μπορεί να είναι δύσκολο να πείτε ότι έχει παράνομη σχέση. Παρακάτω είναι μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διακρίνετε εάν απλώς ζηλεύετε ή δεν είναι μόνο στο μυαλό σας.
1. Δέχεται ή κάνει τηλεφωνικές κλήσεις ιδιαιτέρως. Παρόλο που μπορεί να υπάρχει ανάγκη για ιδιωτικότητα όταν δέχεται ή κάνει τηλεφωνικές κλήσεις, εάν ο σύντροφός σας πηγαίνει σε άλλο δωμάτιο κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, μπορεί να συμβαίνει κάτι παραπάνω, ειδικά εάν αυτή η συμπεριφορά είναι νέα ή ξαφνικά γίνεται όλο και πιο συχνή.
2. Διαγράφει το ιστορικό μηνυμάτων του τηλεφώνου του. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαγράφουν παλιά μηνύματα.. τουλάχιστον όχι μέχρι η μνήμη του τηλεφώνου να είναι γεμάτη. Αν ο σύντροφός σας διαγράφει τα παλιά μηνύματά του – ή χειρότερα – τα διαγράφει μόλις τελειώσει μια συνομιλία με κάποιον, ίσως κάτι παραπάνω να συμβαίνει και όχι απλώς συνομιλεί.

3.Διατηρεί πολλούς λογαριασμούς email ή social media. Αν ανακαλύψετε επιπλέον ή κρυμμένους λογαριασμούς e-mail ή σε social media, τα πράγματα δεν είναι σίγουρα καλά. Μάλλον είναι καιρός να ανησυχήσετε!

4. Αποφεύγει οικογενειακές ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Η απιστία, είτε σωματική είτε συναισθηματική, θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα την μείωση διαθέσιμου χρόνου με φίλους και οικογένεια. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει κοινωνικές συναντήσεις ή δραστηριότητες, φεύγει νωρίς ή φθάνει αργά λόγω κάποιας εργασίας, μπορεί να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξοδεύει χρόνο με κάποιον άλλο, είτε στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή, είτε αυτοπροσώπως.

5. Ξαφνικά ξοδεύει άπειρο χρόνο με ένα άλλο άτομο. Αν ο σύντροφός σας ξοδεύει ξαφνικά πολύ χρόνο με έναν συνάδελφο, έναν συνεργάτη, ένα φίλο ή ακόμα και έναν γνωστό, ειδικά αν το άτομο αυτό είναι του αντίθετου φύλου, καλό είναι να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή τη σχέση.

6. Σου κάνει δώρα. Παρόλο που είναι ωραίο να δίνεις δώρα και να κάνεις πράγματα για τους φίλους σου, τα μέλη της οικογένειας, ακόμη και ξένους, αν ο σύντροφός σας δίνει συχνά δώρα, ειδικά ακριβά, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχει παράλληλη σχέση.

7. Παρατηρείτε μια διαφορετική μυρωδιά πάνω του. Είτε πρόκειται για άρωμα άλλης γυναίκας είτε για διαφορετική μάρκα αφρόλουτρου –σαν να έκανε μπάνιο κάπου αλλού-, οι αισθήσεις σας αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Αν έρθει σπίτι φρεσκολουσμένος μετά από μια ολόκληρη μέρα εργασίας, με τον ίδιο τρόπο που έφυγε για δουλειά, αυτό είναι ένα στοιχείο ότι έχει σχέση.

8. Δεν σας αγγίζει τόσο πολύ. Μερικές φορές η αγάπη μειώνεται λίγο λόγω της κακής επικοινωνίας, των ανεπίλυτων προβλημάτων ή μιας πρόσφατης διαφωνίας. Αν αυτή είναι ανεξήγητη συμπεριφορά ή σας απωθεί με περίεργες δικαιολογίες, μπορεί να έχετε ένα στοιχείο. Τουλάχιστον, έχετε ένα θέμα στη σχέση σας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

9. Ντύνεται διαφορετικά. Άρχισε ο σύζυγός σας να ντύνεται λίγο διαφορετικά ή να καθαρίζει το αυτοκίνητό του συχνότερα; Φαίνεται ελαφρώς πιο ευτυχισμένος και πιο συνεργάσιμος, αλλά ξαφνικά είναι πιο απασχολημένος και λείπει από το σπίτι πιο συχνά; (Π.χ. βγαίνει έξω πιο συχνά με «φίλους», τρέχει περισσότερο κ.λπ.) Αν ναι, προσέξτε. Ενδιαφερθείτε για τη νέα του δραστηριότητα.

10. Λείπει για περισσότερη ώρα. Μήπως ο άνθρωπος σας συνήθως έβγαζε το σκυλί έξω για μισή ώρα κάθε μέρα, αλλά τώρα είναι 60 με 90 λεπτά βόλτα; Με ποιον τρέχει ξαφνικά στο πάρκο ή στη γειτονιά; Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να έχει παράλληλη σχέση. Πηγαίνετε μαζί του μια φορά στο τόσο.

11. Τσακώνεστε συχνότερα. Ξεκινάει ο σύντροφός σας καβγάδες που καταλήγουν με αυτόν να φεύγει από το σπίτι συχνά; Τα ρούχα του λείπουν από εδώ και από εκεί; Αν ναι τότε κάτι συμβαίνει!

12. Είναι εξαιρετικά μυστικοπαθής. Όταν ο σύζυγός σας ξαφνικά έχει μια αλλαγή στην ιδιωτική του ζωή – ξαφνικά δεν γνωρίζετε που είναι ή με ποιον μιλάει στο τηλέφωνο και δεν είναι παρόν στα γενέθλιά σας, την επέτειο ή άλλα σημαντικά γεγονότα στη ζωή σας-, τότε ίσως συμβαίνει κάτι άλλο.

13. Υπάρχει μια αλλαγή στη συναισθηματική συμπεριφορά της σχέσης σας. Όλοι περνάμε από συναισθηματικές αλλαγές κατά καιρούς. Εντούτοις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η στάση του συντρόφου σας έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να έχει γίνει πιο αφοσιωμένος στον εαυτό του και να ενδιαφέρεται λιγότερο για εσάς ή τη σχέση σας. Συχνά, ο σύντροφός σας μπορεί να είναι κρύος. Η καλύτερη προσέγγιση σας εδώ είναι να προσέξετε και να είστε περίεργοι.

14. Είναι πολύ θυμωμένος. Σας φέρεται μήπως ο σύντροφός σας, με αγένεια ή χωρίς καμία υπομονή; Μήπως είναι πιο επικριτικός από το συνηθισμένο; Ίσως αισθανθείτε ένα βαθμό δυστυχίας στον σύζυγό σας που είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Με κάποιους συντρόφους, μπορεί να παρατηρήσετε στην πραγματικότητα μεγαλύτερη χαρά, ως αποτέλεσμα της παράλληλης σχέσης.

15. Παρατηρείτε ότι δουλεύει περισσότερο ή περνά χρόνο μακριά από το σπίτι. Η εργασία μπορεί να είναι απαιτητική. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων οικονομικού άγχους, οι περισσότεροι χώροι εργασίας απαιτούν όλο και περισσότερα από τους υπαλλήλους τους. Οι σχέσεις στο χώρο εργασίας μπορούν να εξελιχθούν σε ρομαντικές σχέσεις απλώς και μόνο επειδή ο χρόνος που αφιερώνεται σε ένα κοινό έργο, τείνει να ενώνει τους ανθρώπους. Εάν ο σύντροφός σας έχει προβλήματα με τα όρια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πρόβλημα στη σχέση σας.

16. Προσέχει πολύ την εμφάνισή του. Αυτό θα έλεγε πολλά ιδιαίτερα αν μέχρι τώρα ο σύντροφός σας δεν έχει δείξει μεγάλη προσοχή στην εμφάνισή του. Εάν ο σύντροφός σας έχει παράλληλη σχέση, το να φαίνεται όμορφος για τον παράλληλο δεσμό του είναι πολύ σημαντικό.

17. Αμύνεται υπερβολικά. Η άμυνα υπάρχει για πολλούς λόγους. Στο παρελθόν ήσασταν σε θέση να συζητάτε πράγματα ανοιχτά και ήρεμα; Αυτό που ψάχνετε εδώ είναι η αύξηση του κανονικού ποσοστού άμυνας.

18. Έχει αλλάξει η εμφάνισή του. Ο σύντροφός σας, ο οποίος παλαιότερα ντυνόταν συντηρητικά, τώρα ξαφνικά αγοράζει μποξεράκια σχεδιαστών και πιο μοντέρνα ρούχα. Ή που ποτέ δεν ξόδευε πολύ χρόνο για να περιποιείται τον εαυτό του, είναι τώρα επίμονος για το πώς φαίνονται τα μαλλιά του και χρησιμοποιεί διάφορα προϊόντα που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν.

19. Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Ο σύντροφός σας, ο οποίος συνήθως αποφεύγει τα πάρτι και τις εκδηλώσεις του γραφείου, τώρα παρευρίσκεται συνεχώς, «για χάρη της καριέρας του». Ή ξαφνικά ξεκινάει και γίνεται εμμονικός με ένα νέο χόμπι ή άθλημα που τον κρατά μακριά από το σπίτι για πολλές ώρες. Ή ο σύντροφός σας, που συνήθως τρώει σπίτι κάθε βράδυ, τώρα εργάζεται μέχρι αργά και κάνει όλο και συχνότερα επαγγελματικά ταξίδια.

20. Έχει αλλάξει η στάση του. Ο βαριεστημένος σύντροφός σας φαίνεται να είναι απίστευτα ενθουσιασμένος και πιο χαρούμενος, ζωντανός, ενεργητικός αλλά και πιο ευγενικός και αγαπητός απέναντί σας επίσης. Ίσως σας αγοράζει περισσότερα δώρα και σας κάνει συχνά εκπλήξεις, οι οποίες μέχρι τώρα δεν ήταν του χαρακτήρα του.

21.  Θέλει περισσότερο χρόνο για τον εαυτό του και λιγότερο με εσάς. Όταν πρωτοξεκινήσατε να είστε μαζί ως ζευγάρι, συνειδητά ή ασυνείδητα συζητούσατε πόσο χρόνο θα έχετε μαζί ως ζευγάρι. Τώρα παρατηρείτε, από τον σύντροφό σας, μία μετάβαση από το εμείς, περισσότερο στο εγώ και δεν περιλαμβάνεστε στις εξωτερικές του δραστηριότητες όπως παλιά.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!