Ο συνδυασμός του ήλιου και του θαλασσινού νερού ή του χλωρίου δεν ξηραίνει απλώς τα μαλλιά σας, αλλά τα βλάπτει κι όλας. Έτσι, ως λάτρεις του ήλιου και του νερού καλύτερα να προσέχετε τα μαλλιά σας.

#Tip 1

Πρώτος και σημαντικότερος κανόνας για τα πολύτιμα μαλλιά σου: η καλύτερη προστασία από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι να φορέσεις ένα όμορφο, στιλάτο καπέλο, μαντίλι ή μπαντάνα.

#Tip 2

Πριν βουτήξεις στην πισίνα ή στη θάλασσα, βρέξε τα μαλλιά σου με κανονικό νερό. Αν βουτήξεις με στεγνά μαλλιά, θα απορροφήσουν αμέσως το χλώριο και το αλάτι, ενώ αν μπεις με βρεγμένα μαλλιά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

#Tip 3

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι λαδιού, για να προστατέψεις τα μαλλιά σου από την αφυδάτωση, προτού μπεις στο νερό.

#Tip 4

Το αλάτι και το χλώριο δεν πρέπει να παραμένουν στα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε ένα conditioner για να ενυδατώσεις τα μαλλιά σου. Ιδανικά πάρε ένα conditioner με αντηλιακό! Ψέκασε τα μαλλιά σου αμέσως πριν μπεις στο νερό.

#Tip 5

Ακόμη και αν δεν πλένεις τα μαλλιά σας αμέσως μετά το μπάνιο, ξέπλυνε τα τουλάχιστον με κανονικό νερό. Βεβαιώσου ότι το χλώριο και το αλάτι δεν έχουν στεγνώσει πάνω στα μαλλιά σου.

#Tip 6

Χτένιζε συχνά τα μαλλιά σου.
Το χτένισμα των μαλλιών σου θα βοηθήσει στη διανομή των ελαίων από τις ρίζες μέχρι τις άκρες που συνήθως είναι οι πιο ξηρές. Χρησιμοποίησε μία κανονικά βούρτσα με μαλακές τρίχες καθώς είναι καλύτερη στη μεταφορά των ελαίων της τρίχας. Το χτένισμα θα βοηθήσει επίσης τις τρίχες να παράγουν περισσότερα έλαια. Απλώς, χτένιζέ τα απαλά και πρόσεχε να μην κόβεις τους κόμπους.

#Tip 7

Εάν χρησιμοποιείς πιστολάκι ακριβώς μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, ρύθμισέ το σε χαμηλή ή μεσαία θερμοκρασία, ή ακόμα καλύτερα, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

#Tip 8

Μην αφήνεις τον οργανισμό σου χωρίς νερό! Πίνε άφθονο νερό, κάτι που θα σε βοηθήσει, ώστε να φαίνονται τα μαλλιά σου υπέροχα. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο καλύτερο για την υγεία των μαλλιών σου.

#Tip 9

Ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου κάθε 6 εβδομάδες. Αυτό βοηθάει τα μαλλιά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και κρατάει τις άκρες όμορφες και υγιής.

#Tip 10

Αν δεν σε ενοχλεί να φοράς σκουφάκι για την κολύμβηση, κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου, κάνε μία θεραπεία με μάσκα για τα μαλλιά σου ώστε να είναι ακόμα πιο όμορφα και λαμπερά από πριν.

Πάραυτα, με ή χωρίς θεραπεία όταν μπαίνεις σε χλωριούχο νερό, ένα σκουφάκι για την κολύμβηση είναι η καλύτερη προστασία για τα μαλλιά σου.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!