Επειδή η περιποίηση αρχίζει από την κορυφή και τελειώνει στα νύχια, δώστε κι εσείς τη φροντίδα που αξίζει στα μαλλιά σας! Απλά tips σωστής περιποίησης,  θα βοηθήσουν στο να χαρίσετε λάμψη και υγεία στην ταλαιπωρημένη σας κόμη.

 

  1. Λούσιμο κάθε δύο μέρες

Το λούσιμο των μαλλιών κάθε δεύτερη μέρα, επιτρέπει στο «σώμα» τους να τα επιδιορθώνει με τα φυσικά του έλαια – αφήνοντας τα μαλλιά σας μεταξένια, λεία και προστατευμένα.

  1. Χτενίζετε σωστά

Για το καθημερινό χτένισμα, διαλέξτε μία απαλή χτένα ή βούρτσα με υπόστρωμα και ευέλικτες άκρες. Κρατήστε την τούφα και χτενίστε τη από την άκρη προς τη ρίζα.

  1. Βάζετε σαμπουάν μόνο στο δέρμα

Αφήστε τα μαλλιά σας να κρέμονται φυσικά προς τα κάτω και απλά απλώστε σαμπουάν μόνο στο δέρμα του κεφαλιού. Οι υπόλοιπες τρίχες θα πλυθούν με τις σαπουνάδες που θα πέφτουν κατά το ξέβγαλμα.

  1. Φροντίστε τις άκρες

Πάντα να χρησιμοποιείτε conditioner! Να το απλώνετε απευθείας στις άκρες, αφήνοντάς το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά. Προσέξτε να μη το παρακάνετε με το ξέπλυμα. Δεν είναι απαραίτητο να «βγει» εντελώς!

  1. Στέγνωμα με πετσέτα

Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας, τρίβοντάς τα με την πετσέτα. Αντ’ αυτού, τυλίξτε την γύρω από το κεφάλι σας και πιέστε για να απορροφηθούν τα νερά και η υγρασία.

  1. Αραιές χτένες για βρεγμένα μαλλιά

Για το χτένισμα μετά το λούσιμο, καλό είναι να πάρετε μία χτένα με αραιά δόντια και ξεμπλέξτε τις τούφες σας απαλά, ώστε να μην προκαλέσετε βίαιη απώλεια τριχών.

  1. Πιστολάκι

Αν το μόνο εργαλείο θερμότητας που χρησιμοποιείτε είναι το πιστολάκι, αποφύγετε να το βάζετε κοντά στις άκρες των μαλλιών σας, εκτός αν είναι απαραίτητο. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα θερμότητας.

  1. Ισιωτικό

Όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας, πάντα να χρησιμοποιείτε μία χτένα για καθοδήγηση, για να μην ισιώσετε κατά λάθος στραβωμένες τρίχες.

  1. Μπούκλες με «ψαλίδι»

Αντί να ξεκινήσετε τις μπούκλες από τις άκρες των μαλλιών και προς τα πάνω, κάντε το αντίστροφο, για να δώσετε τη σωστή φορά και να πάρουν οι άκρες μόνο όση θερμότητα χρειάζονται.

  1. Κούρεμα

Η σωστή φροντίδα των μαλλιών σας θα σας κάνει να ξεχάσετε τον κομμωτή σας για ενάμιση μήνα τουλάχιστον! Αν η περιβόητη «ψαλίδα» σας επισκεφτεί, αφαιρέστε τη άμεσα, ή αναθέστε τη «βρώμικη» δουλειά στον ειδικό.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!