Το σώμα μας είναι τόσο ευφυές, που πάντα μας λέει εγκαίρως αν κάτι δεν πάει καλά. Είτε πρόκειται για μια ασθένεια που σιγά-σιγά και αθόρυβα αναπτύσσεται, είτε για κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο άμεσα, το σώμα μας έχει τον τρόπο να μας δείξει τα συμπτώματα.

Σήμερα, οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και οι λόγοι είναι αρκετοί: γενετική προδιάθεση, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, στρες, μολυσμένο περιβάλλον, αμέλεια κ.α.

Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε, μόλις παρατηρήσετε κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, να συμβουλευτείτε το γιατρό σας και να πάτε για ένα check-up, έτσι ώστε να αποφύγετε μια ενδεχόμενη σοβαρή καρδιαγγειακή νόσο.

 

 1. Γενικά συμπτώματα αρρώστιας
  Εάν αισθανθείτε πόνο στο στομάχι, φούσκωμα, δυσπεψία και τάση για έμετο, αυτό σημαίνει ότι ίσως έχετε κάποια καρδιακά προβλήματα, τα οποία πρέπει να ελέγχονται τακτικά.

 

 1. Πίεση
  Η πίεση στο στήθος ή ακόμα και στην ανώτερη περιοχή της πλάτης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί, ειδικά αν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν γίνεται αφόρητο.

 

 1. Πόνος στο στήθος
  Οι άνθρωποι αισθάνονται πόνο στο στήθος για πολλούς λόγους, οι οποίοι μπορεί να μην συνδέονται με καρδιακές νόσους. Αν όμως αισθανθείτε σταθερό πόνο κάτω από τον θώρακα, με κλίση προς τα αριστερά, σαν φούσκωμα ή πίεση, καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν γιατρό.

 

 1. Άγχος
  Οποιαδήποτε κρίση άγχους συνοδεύεται από αίσθημα αστάθειας ή ζάλης και θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι έχετε πρόβλημα με την καρδιά.

 

 1. Ασυνήθιστος πόνος σε άλλα μέρη
  Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που υποφέρουν από καρδιακές νόσους δεν νιώθουν πόνο στο στήθος ή δυσφορία. Ωστόσο, πονάνε σε άλλα ασυνήθιστα μέρη του σώματός τους. Ο πόνος που συνδέεται με καρδιακές προσβολές, θα ξεκινήσει στην περιοχή του θώρακα, αλλά θα κορυφωθεί και κάπου αλλού στο σώμα, όπως για παράδειγμα, στο λαιμό ή το σαγόνι.

 

 1. Φαίνεστε άρρωστοι
  Θα υπάρξει σίγουρα μια αλλαγή στην επιδερμίδα σας, η οποία θα είναι ένα σημάδι ότι είστε άρρωστοι και ενδεχομένως πάσχετε από καρδιακή νόσο. Αν η αρτηριακή σας πίεση είναι χαμηλή και το πρόσωπό σας είναι χλωμό, τότε μάλλον πρέπει να δείτε το γιατρό σας.

 

 1. Εφίδρωση
  Ο κρύος ιδρώτας είναι κοινό σύμπτωμα πριν από καρδιακή προσβολή.

 

 1. Κόπωση και αδυναμία
  Εάν δεν είστε σε θέση να φέρετε εις πέρας τις καθημερινές σας δραστηριότητες και αισθάνεστε κουρασμένοι και αδύναμοι όλη την ώρα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας καταπολεμά κάποια ασθένεια και ως εκ τούτου δεν έχει ενέργεια για τίποτα άλλο.

 

 1. Παλμοί
  Ένα σημάδι της καρδιακής ανεπάρκειας είναι ο γρήγορος ή άστατος χτύπος της καρδιάς σας, που μπορεί να συνοδεύεται και από ζάλη ή κόπωση.

 

 1. Ζάλη και δύσπνοια
  Αν λαχανιάζετε και αισθάνεστε κομμένη την ανάσα σας, χωρίς προφανή λόγο, θα πρέπει να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο, γιατί αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη επερχόμενης καρδιακής προσβολής.

 

Lifeme

Healthy is the new Sexy!