1. Σίγουρα ενδιαφέρεται.
  Οι άντρες πιστεύουν πως επειδή μια κοπέλα μίλησε ή έδωσε το τηλέφωνο της, ενδιαφέρεται. Καμία σχέση. Είναι πιο πιθανό να έδωσε το τηλέφωνο της επειδή δεν ήθελε να τον φέρει σε άβολη θέση παρά επειδή γούσταρε.
 2. Όλες είναι ίδιες, φίλε μου!
  Όλες οι γυναίκες είναι ευαίσθητες, ρομαντικές, γκρινιάρες, ζηλιάρες,. Όλες σκέφτονται και λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Ίσως όλοι οι άντρες είναι ίδιοι, για να το πιστεύουν αυτό..
 3. Υπεραναλύουν πάντα τα πάντα.
  Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν κοπέλες που θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν ακόμα και γιατί στο ραντεβού αυτός φόρεσε πουλόβερ και όχι σκέτο πουκάμισο. Στην απέναντι όχθη όμως βρίσκονται κοπέλες που δεν ασχολούνται με τα κίνητρα του άλλου, γιατί πιστεύουν πως μεγαλύτερη σημασία έχουν οι πράξεις παρά το τις προκάλεσε.
 4. Οι γυναίκες είναι κατώτερα όντα.
  Κάποιοι άντρες έχουν μείνει 100 χρόνια πίσω και το περίεργο είναι πως ούτε είχαν γεννηθεί τότε. Απορώ πως γίνεται εν έτη 2016 να υπάρχουν άντρες που θεωρούν πως η απιστία του άντρα είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και η γυναίκα οφείλει να το δέχεται. Το ακούσαμε και αυτό, για την ακρίβεια, η φίλη μου η Μάνια το άκουσε πριν 2 εβδομάδες από το Στέλιο.
 5. Οι γυναίκες είναι “εύκολες” ή “ξενέρωτες”.
  Στο κεφάλι των αντρών (δε θα διευκρινίσω ποιο από τα δύο), οι γυναίκες ανήκουν είτε στην κατηγορίας της άμεσα διαθέσιμης ή στην κατηγορία της ξενέρωτης, είτε σοβαρής είτε σοβαροφανής.
 6. Προτμούν τους μπιπ.
  Μάλλον οι άντρες έχουν δει περισσότερες ρομαντικές ταινίες, από όσες αρμόζει στο φύλο τους. Τα κακά παιδιά σίγουρα στο σινεμά γοητεύουν, αλλά μόνο εκεί. Το να το παίζει ο άλλος ιστορία, αρχικά προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά καμία δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
 7. Οι γυναίκες κοιτούν κυρίως την οικονομική κατάσταση σε έναν άνδρα.
  Αυτό ισχύει όσο και το ότι οι άντρες κοιτούν κυρίως την εξωτερική εμφάνιση σε μια γυναίκα. Συμβαίνει, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Πόσο μάλλον σήμερα, στην Ελλάδα, που οι άνθρωποι κρύβουν το Ε9 από ντροπή και οι οικονομικά ευκατάστατοι είναι μετρημένοι.
 8. Όλος ο κόσμος της, εσύ!
  Οι άντρες πιστεύουν πως μόλις μια κοπέλα γνωρίζει κάποιον, τον σκέφτεται συνέχεια, συζητάει παντού γι’αυτόν και περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Ούτε καν όμως.
 9. Όλες οι γυναίκες ονειρεύονται γάμο και παιδιά.
  Κατά 99%, αυτό αληθεύει. ΑΛΛΑ! Με τον κατάλληλο, όχι με όποιον βρεθεί πρόθυμος, εύκαιρος ή διαθέσιμος. Οι γυναίκες δε ψάχνουν να βρουν ένα “θύμα” για να κάνουν οικογένεια, ούτε σημαίνει πως επειδή πάτησαν τα 30 έχουν αρχίσει και αγχώνονται, όπως πιστεύουν οι γένους αρσενικού. Γιατί είναι επίσης αλήθεια, πως περισσότερες γυναίκες είναι ανεξάρτητες στα 30 παρά άντρες.
 10. Οι γυναίκες λειτουργούν με το συναίσθημα.
  Μπορεί η φύση της γυναίκας να την κάνει πιο επιρρεπή σε συναισθηματικές καταστάσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως παρασύρεται από αυτές και δεν χρησιμοποιεί τη λογική. Οι άντρες είναι αυτοί που αξιολογούν λάθος τη συμπεριφορά της γυναίκας, γιατί είναι προκατειλημμένοι για τα κίνητρα της. Το να είναι γλυκιά μια κοπέλα με έναν άντρα, κατά πάσα πιθανότητα είναι λόγω ευγένειας. Αυτός όμως θα σκεφτεί μόνο ότι της αρέσει.
Δάφνη Δρεμέτσικα

Communications Specialist