Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσετε να αγοράζετε δώρα, ένας γνωστός πονοκέφαλος όταν πρόκειται για φίλους ή συγγενείς που είναι παθιασμένοι με κάτι που εσείς δεν είστε. Απ’ την άλλη, ίσως θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας . Σε κάθε περίπτωση, το Lifeme συγκέντρωσε 10 αθλητικά δώρα που θα ταιριάζουν σε όλους τους φίλους της γυμναστικής.

  1. TRX

Το TRX έχει αρχίσει να γίνεται γνωστό και ενώ πολλοί το έχουν δει στο γυμναστήριο, λίγοι το προσπάθησαν. Είναι ένα σύστημα προπόνησης που μοιάζει πολύ πιο τρομακτικό απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα. Αυτός που θα το λάβει, θα πρέπει να μάθει να το χρησιμοποιεί. Αλλά, όταν το μάθει, θα είναι σε θέση να κάνει πλήρεις προπονήσεις στο σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα του και το σύστημα TRX. Υπάρχουν πολλά συστήματα TRX σε eShops που έρχονται πακέτο με οπτικοακουστικό υλικό που θα βοηθήσει έναν αρχάριο ή και προχωρημένο να μάθει τις βασικές τεχνικές. Είναι το κατάλληλο δώρο για ανθρώπους με περιορισμένο χώρο ή που ταξιδεύουν συχνά, γιατί είναι κινητό και εύκολα συναρμολογούμενο.

  1. «Θερμιδομετρητές»

Όχι το παραδοσιακό βιβλιαράκι που έχει ως ευαγγέλιο η Ελληνίδα. Υπάρχουν πλέον και gadgetάκια, αλλά και εφαρμογές για τα κινητά, που μπορούν, εν μέσω άλλων, να καταγράφουν τις θερμίδες και τη διατροφική σύνθεση όσων καταναλώνετε στη διάρκεια της ημέρας (κάποια μπορούν να σκανάρουν και το barcode από τυποποιημένα προϊόντα), αλλά και να υπολογίζουν την γυμναστική που κάνετε (στο γυμναστήριο, το περπάτημα στο δρόμο κ.λπ.). Φροντίστε να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει στις ανάγκες του λήπτη.

  1. Μάσκα προπόνησης

Ίσως έχετε δει κάποιους αθλητές (συνήθως επαγγελματίες) να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικές, αλλά έχουν οφέλη για τους αθλητές: αυξάνουν τις επιδόσεις των πνευμόνων σας και την αποδοτικότητα του οξυγόνου που εισπνέετε. Η μάσκα προσομοιάζει την προπόνηση σε υψόμετρο από 3.000 έως και 18.000 πόδια. Ουσιαστικά, μειώνει τη ροή του αέρα μέσω των βαλβίδων, καθιστώντας πιο δύσκολη την αναπνοή. Αυτό εκπαιδεύει τους πνεύμονές σας να παίρνουν πιο βαθιές ανάσες και να χρησιμοποιούν το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το δώρο θα πρέπει να δίνεται μόνο σε υγιή και προχωρημένα άτομα.

  1. Ρούχα γυμναστικής

Όσοι γυμνάζονται τακτικά, σίγουρα έχουν έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ρούχων. Μοιάζει ασήμαντο, αλλά δεν είναι. Ο σωστός ενδυματολογικός εξοπλισμός μπορεί να αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλά σετ ρούχων για γυμναστική, για όλες τις εποχές, με ειδική επένδυση που επιτρέπουν καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και διεύρυνση των αποτελεσμάτων της γυμναστικής σε όλο το μυϊκό σύστημα. Είναι το κατάλληλο δώρο για όσους θέλουν να πάνε την προπόνησή τους στο επόμενο βήμα.

  1. Xbar

Το Xbar λειτουργεί παρόμοια με το TRX. Παρέχει μια ολοκληρωμένη προπόνηση και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο. Αυτό που το διαφοροποιεί είναι ότι χρησιμοποιεί περισσότερο το σωματικό βάρος. Αποτελείται από ζώνες, που μπορούν να συνδεθούν για να κάνετε σχεδόν κάθε άσκηση. Οι ζώνες σας επιτρέπουν να το μετατρέψει σε μία πλήρη προπόνηση για κάθε ομάδα μυών. Είναι σίγουρα λιγότερο τρομακτικό από το TRX και πιο λειτουργικό, επειδή δεν χρειάζεται να συνδεθεί με τίποτα άλλο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όρθιοι ή ξαπλωμένοι, προσομοιάζοντας ασκήσεις γυμναστηρίου, όπως την άρση βαρών.

  1. Gadget για τρέξιμο

Τα ασύρματα ακουστικά ήταν κάποτε δημοφιλή και οι λάτρεις του fitness ήταν οι πρώτοι που τα προμηθεύτηκαν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια μην μπερδευτείτε με το καλώδιο ή μην πιαστεί πουθενά. Απ’ την άλλη, ήθελαν προσοχή γιατί εύκολα έπεφταν. Για να γλυτώσετε από όλα τα προβλήματα, κυκλοφορούν πλέον ακουστικά που τοποθετούνται στο εσωτερικό της κορδέλας προπόνησης. Ούτε ερεθισμό θα προκαλούν, ούτε θα πέφτουν, ούτε θα μπλέκεστε με καλώδια.

  1. Το Hapifork

Όλο και κάποιον θα ξέρετε που τρώει λαίμαργα και γρήγορα. Αυτή η συνήθεια είναι πολλή επιβλαβής, γιατί μπορεί να προκαλέσει ουσιαστικά υπερκατανάλωση τροφής μέχρι να αντιληφθεί το σώμα σας ότι χόρτασε. Το Hapifork είναι ένα πιρούνι που μπορεί να συνδεθεί με το κινητό σας και να καταγράφει πόσες φορές φέρνετε το πιρούνι στο στόμα σας το λεπτό. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται μετά και αναλόγως η εφαρμογή σας συστήνει αν πρέπει να μειώσετε ταχύτητα. Αν θέσετε στόχους, το κινητό σας ίσως δονηθεί όταν παρατηρήσει πως τρώτε πολύ γρήγορα, κατά τη διάρκεια του γεύματος.

  1. Μοκέτα γυμναστικής

Απλό, παραδοσιακό και απαραίτητο. Ανεξάρτητα αν κάνετε γιόγκα, πιλάτες ή άλλου είδους γυμναστική, σίγουρα το πάτωμα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και το χαλί του σπιτιού σας ενδεχομένως να μην είναι καθαρό ή σχεδιασμένο γι’ αυτήν τη χρήση. Μία ειδική μοκέτα γυμναστικής θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της προπόνησής σας.

  1. Αθλητικές κάλτσες

Κι όμως, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο απαραίτητες είναι. Χωρίς να χρειάζεται να κάνετε υπερβολές (όπως να αγοράσετε κάλτσες με σένσορες ταχύτητας κ.λπ.), ένα από καλές κάλτσες είναι απαραίτητο για όσους αθλούνται, κυρίως για τους άνδρες που κατά κανόνα ιδρώνουν περισσότερο. Δώστε πολλή προσοχή στο υλικό και τη σύνθεση του υφάσματος, γιατί η κακή ποιότητα σε συνδυασμό με την εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και προβλήματα υγιεινής.

  1. Ρολό χαλάρωσης μυών

Μετά από όλη αυτήν την προπόνηση, οι μυς θα χτυπούν κόκκινο και θα χρειάζεστε οπωσδήποτε χαλάρωση. Αντί να απλώσετε απλά τα χέρια και τα πόδια σας στο κρεβάτι, μπορείτε να πάρετε ένα ειδικό ρολό που θα τοποθετείτε κάθε μυ που θέλετε να χαλαρώσει. Το ειδικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο θα δίνει την αίσθηση μασάζ. Αυτή η τακτική θα μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επόμενης προπόνησης, γιατί διασφαλίζει τη σωστή επαναφορά των μυών μετά από την πίεση που τους έχει ασκηθεί.

Lifeme

Healthy is the new Sexy!